vrijdag, december 3, 2021
HomeClubsKatwijkRobbert Susan na tweede keer 27 uit 10: 'Ten opzichte van 2017...

Robbert Susan na tweede keer 27 uit 10: ‘Ten opzichte van 2017 zijn we iets meer uitgebalanceerd’

De 2-0 overwinning tegen Noordwijk bracht Katwijk niet alleen drie punten en de eerste periodetitel, maar zorgde er ook voor dat de Krombewoners de seizoenstart van het successeizoen 2017-2018 evenaarden. Een van de verschillen met dat seizoen is dat Katwijk toen pas in de tiende wedstrijd voor het eerst averij opliepen. Aanvoerder Robbert Susan trok in de nabeschouwing op de wedstrijd tegen Noordwijk ook de vergelijking en zag niet heel veel verschillen. ,,De selectie is iets meer uitgebalanceerd ten opzichte van dat seizoen.”

,,Ik denk niet dat de ploeg van dat seizoen heel erg verschilt van dit team,” begint Susan zijn vergelijking. ,,Ook toen hadden we zowel voorin als achterin een stel moordenaars staan en hadden we een ontzettend sterk collectief. En Marciano Mengerink schoot ze er dat seizoen van alle rangen en standen in.” En bij die laatste opmerking zit volgens Susan het grootste verschil met de huidige competitie. ,,We hebben dit seizoen meer spelers die de doelpunten maken.”

Tegen Noordwijk waren dat invaller Mukhtar Suleiman, die zijn eerste namens de oranjehemden maakte, en rechtsback Bart Sinteur. ,,Afgelopen week tijdens de trainingen hebben we Bart al een beetje gek lopen maken,” glimlacht Susan. ,,Hij kwam tijdens de partijen een aantal keer op die manier in scoringspositie en scoorde er ook een paar. Dan is het wel mooi om te zien dat we dat ook in wedstrijden kunnen laten zien.” De aanvoerder van Katwijk vindt ook dat het tekenend is voor de teamgeest binnen Katwijk. ,,Dat is onze grootste kwaliteit. Dat gold al in 2017 en dat geldt nu ook. Net als nu waren we ook toen lang niet elke wedstrijd de dominante ploeg, maar we zijn altijd een eenheid, die tot het gaatje gaat om elke wedstrijd te winnen.”

Wanneer het tijdens de wedstrijden even niet loopt zoals gewenst, kunnen er onderling ook harde woorden vallen. ,,Daar is toch helemaal niets mis mee?” pareert Susan. ,,Soms is dat nodig om elkaar scherp te houden en fouten te corrigeren.” Ook in de wedstrijd tegen Noordwijk waren er diverse momenten, waar de spelers van Katwijk elkaar met, niet mis te verstane, bewoordingen duidelijk maakten dat het beter moest. Daarbij was het gebrekkig uitspelen van de countermogelijkheden na rust misschien wel het meest in het oog springend. ,,Daarin waren we veel te slordig inderdaad,” bevestigd Susan. ,,Zo’n omschakelmoment als waar de 2-0 uit valt hadden we veel eerder kunnen en moeten plaatsen.” De glimlach overheerst echter weer snel bij Susan, ook na deze kritische noot. ,,De puntjes zijn weer binnen, dat is het belangrijkste.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS