Volg ons

Derde Divisie

Robbert de Ruiter dankbaar voor vijf seizoenen FC Lisse

Robbert de Ruiter dankbaar voor vijf seizoenen FC Lisse

Bijna vijf jaar was Robbert de Ruiter trainer van FC Lisse. Door de abrupt gestopte competitie kwam zijn afscheid ook eerder dan verwacht. In een open brief op de clubsite kijkt de coach op mooie jaren op Ter Specke. ,,Bijna 5 jaar Lisse, ze zijn om gevlogen.”

,,Wat ben ik dankbaar dat ik bijna 5 seizoenen deelgenoot mocht zijn van een fantastische vereniging. (..) Het tweede seizoen was wellicht de mooiste. Promoveren naar de Tweede Divisie via de nacompetitie maar ook gedurende dat seizoen 2 x winnen van grootmacht en uiteindelijk kampioen IJsselmeervogels. Het derde seizoen was wellicht het meest bewogen seizoen. Wat een prachtige competitie die 2e divisie, wat een pech om er met 40 punten uit te vliegen en wat heeft het ons dat jaar tegen gezeten. Zware blessures, rode kaarten die geseponeerd werden maar ons wel punten hebben gekost en tussentijdse transfers naar clubs die in de winterstop nog een potje geld hadden liggen. Echter, ik was de eerste die er vrede mee had aangezien ik al wist dat we het vierde seizoen een jasje uit zouden doen. Afscheid nemen van ervaring. Geen De Goede, Zoontjes, Boxtel en Van Heulen en ook niet in staat om die types terug te halen. Het werd een jaar van overleven, door selecteren en ons weer klaar stomen voor een ploeg die mee ging doen in de top van de Derde Divisie. Seizoen 5 zou een seizoen worden waar Lisse weer in de Top 5 zou gaan spelen. Dan weet je dat met een beetje geluk je via de achterdeur kan promoveren maar de kans groter is dat je het jaar daarna een team formeert die top 3 gaat spelen. Met die klassering heb je in ieder geval een prijs.”

,,Natuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat we het dit jaar niet af hebben kunnen maken. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik geen deelgenoot mag zijn van een team die weer voor de prijzen gaat spelen komend jaar. Maar… als trainer ben je altijd een voorbijganger. Als je dan terug mag kijken op 5 jaar FC Lisse is er maar 1 woord die bij mij naar boven komt en dat is DANKBAAR!”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie