dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRKC zet goede serie voort tegen FC Oss, MVV verslaat Helmond Sport

RKC zet goede serie voort tegen FC Oss, MVV verslaat Helmond Sport

RKC zette een uitstekende serie in de Jupiler League voort. De Waalwijkse ploeg bleef voor de vierde keer ongeslagen en won van FC Oss: 2-1. Serginho Greene scoorde de winnende treffer. In Maastricht won MVV van Helmond Sport: 3-1. De Limburgers staan nu op de tiende plaats, Helmond Sport staat achttiende na veertien wedstrijden.

RKC-FC Oss

In het Brabantse onderonsje kwam FC Oss vroeg op voorsprong tegen RKC. Fatih Kamaci scoorde op aangeven van Dean van der Sluys zijn zevende goal van het seizoen. RKC kon goed weerstand bieden, maar maakte de kansen niet af. De Ossenaren waren zelfs nog dichtbij een grotere voorsprong, maar Richard van der Venne trof de paal.

Paal

In de tweede helft kon RKC wel toeslaan voor het thuispubliek. Roland Bergkamp gaf de bal aan Hans Mulder, die succesvol afrondde: 1-1. Vlak na de gelijkmaker verzuimde RKC de score verder uit te breiden. Nikki Baggerman trof de lat via de rug van Kamaci.  Even later lukte het RKC wel om op voorsprong te komen. Serginho Greene scoorde uit een corner: 2-1. In de absolute slotfase raakte Van der Venne nog de paal. Lesley de Sa viel bij FC Oss in de tweede helft nog geblesseerd uit.

MVV – Helmond Sport

MVV speelde voor rust goed en kwam al na vier minuten spelen op voorsprong. Jonathan Okita schoot raak op aangeven van Joeri Schroijen. Helmond Sport werd later toch gevaarlijk, maar Schroijen kon een bal van Grad Damen van de lijn halen. Vijf minuten voor rust maakte Koen Kostons na een steekbal de 2-0.

Aansluitingstreffer

De comfortabele tussenstand voor het thuisteam verdween in de tweede helft. Arne Naudts schoot de bal eerst nog op de paal, maar even later maakte hij toch de aansluitingstreffer. Pas in de slotfase kon MVV de bevrijdende 3-1 maken. Dean Koolhof maakte het doelpunt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD