donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieRKC Waalwijk wint op bezoek bij Go Ahead Eagles

RKC Waalwijk wint op bezoek bij Go Ahead Eagles

RKC Waalwijk heeft zichzelf een goede dienst bewezen door afgelopen zaterdag te winnen in Deventer. Go Ahead Eagles was niet bij machte de nummer 15 van de Eredivisie af te stoppen en zag voor rust de eindstand al op het bord staan: 0-2.

In de 21e minuut kwam RKC Waalwijk op een 0-1 voorsprong. Na een geweldige uittrap van doelman Ettiene Vaessen werd in één keer spits Finn Stokkers bereikt. Deze wipte de bal in één keer over de uitkomende doelman van Go Ahead Eagles en zorgde zo voor een prachtige assist van zijn eigen keeper.

Niet heel veel later kwam RKC Waalwijk op een 0-2 voorsprong. Doelman Warner Hahn verslikte zich in de bal en zorgde er zo voor dat Michiel Kramer vrij simpel de voorsprong kon vergroten voor zijn ploeg. Tijdens het juichen deed Kramer een imitatie van Samuel Umtiti (verdediger van FC Barcelona, red.). “Hij wordt nooit volwassen.” vertelde doelman Etienne Vaessen na afloop met een knipoog.

De overwinning voor RKC betekende de eerste uitoverwinning voor de club sinds 27 november 2020. De club is de degradatiezone enigszins uitgeklommen nu het met 19 punten op de 14e plek staat. Het heeft zes punten meer dan Sparta Rotterdam, dat op de nacompetitieplek staat. Go Ahead Eagles staat na de nederlaag op de elfde plek met 21 punten.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]