donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCRKC Waalwijk stunt tegen Sparta, negental Helmond onderuit tegen SC Cambuur

RKC Waalwijk stunt tegen Sparta, negental Helmond onderuit tegen SC Cambuur

RKC Waalwijk wist dinsdagavond zeer verrassend de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken door het op papier sterkere Sparta Rotterdam te verslaan (1-0). SC Cambuur won ruim van het negental van Helmond Sport (1-5) , Fortuna Sittard en FC Eindhoven wisten met moeite te overleven tegen respectievelijk Noordwijk en Sparta Nijkerk.

RKC – Sparta
Het voorgaande seizoen was er wat betreft de prestaties in de KNVB Beker er een om in te lijsten voor Sparta Rotterdam. De ploeg wist destijds de halve finale te bereiken waarin het onderuit ging tegen Vitesse. Dit seizoen is alles anders, na negentig minuten voetbal is de bekerstrijd al gestreden voor de Rotterdammers. De uitspelende formatie kreeg in de eerste helft twee mooie mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Brogno en Robert Mühren wisten deze niet te verzilveren. In de 63ste minuut werd de score geopend, maar dan wel in het voordeel van RKC Waalwijk. Invaller Dylan Seys was trefzeker (1-0).  Sparta kreeg in de slotfase nog enkele kansen, maar wist er geen meer te benutten.

FC Oss – Almere City
Almere City kwam na achttien minuten spelen op voorsprong in Brabant. Een mooie aanval over de rechterkant resulteerde in een treffer van Leeroy Owusu (0-1). In de 55ste minuut leek Arsenio Valpoort de voorsprong voor de gasten uit Almere te vergroten, maar doelman Koeman wist dit te verhinderen. Tien minuten later was het alsnog raak, Valpoort wist nu wel de doelverdediger van FC Oss te verschalken (0-2).

Noordwijk – Fortuna Sittard
Fortuna Sittard wist zich dinsdagavond met veel moeite te plaatsen voor de volgende ronde. In de eerste helft lukte het de Limburgers maar niet om grip te krijgen op de wedstrijd en de ruststand van 0-0 was dan ook niet echte verrassend te noemen.  In het eerste half uur van de wedstrijd was Noordwijk de betere ploeg. Na een uur spelen kwam Fortuna dan toch op voorsprong door Djibril Dianessy (0-1). Dit was voldoende voor de zege.

Sparta Nijkerk – FC Eindhoven
In de eerste tien minuten waren er twee mogelijkheden te noteren voor de thuisploeg. Jesse Buitenhuis wist zijn naam echter niet op het wedstrijdformulier te plaatsen als doelpuntenmaker. In het vervolg van de eerste helft kregen beiden ploegen nog wel wat kansjes, maar beiden moesten genoegen nemen met een ruststand van 0-0. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd de ban gebroken door invaller Mart Lieder, hij promoveerde een voorzet van Elton Kabangu tot een doelpunt (0-1). Na iets meer dan negentig minuten spelen bleek dit de winnende treffer te zijn van de avond in Nijkerk.

Zwaluwen – FC Den Bosch
De thuisploeg, uitkomend in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal, wist vijftig minuten stand te houden tegen de profclub uit Den Bosch. Toen was het Bart Biemans die de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Tien minuten later werd de marge vergroot door een treffer van Sven Blummel (0-2). Nadat laatstgenoemde nogmaals het net van de tegenstander wist te vinden leek het duel beslist te zijn. Zwaluwen kwam in de laatste vijf minuten nog wel terug tot 2-3, maar verder kwam het niet. De doelpunten voor de thuisploeg kwamen op naam van Ricardo Merrelaar en Jesper Gudde.

Helmond Sport  – Cambuur
De thuisploeg kwam na tien minuten spelen al op achterstand. Doelman Stijn van Gassel had zijn muur niet goed neergezet bij een vrije trap waardoor Kevin van Kippersluis de bal in de verre hoek kon schieten (0-1). De ploegen lieten vervolgens wat mogelijkheden liggen om te scoren waardoor de rust werd bereikt met één treffer op het scorebord. Na de pauze was het al snel 0-2 voor SC Cambuur en weer was het Kippersluis die zijn naam als doelpuntenmaker kon laten noteren. Daarna stapelden de problemen zich op voor Helmond Sport, in de 55ste minuut moest Steven Edwards het veld met een rode kaart verlaten gevolgd door Robert van Koesveld die dit moest doen na zestig minuten spelen. Met negen man kwam de thuisploeg nog even terug in de wedstrijd door een treffer van Gevero Markiet (1-2), maar daarna waren Karim Rossi, Issa Kallon en Nigel Robertha nog trefzeker voor de gasten waardoor de eindstand werd bepaald op 1-5. 

FC Emmen – NEC
De thuisploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong door Bannink, die met een fraaie steekbal de doelman van de Nijmegenaren wist te passeren. FC Emmen kon niet lang genieten van deze voorsprong, Sven Braken profiteerde van een slechte terugspeelbal van Lima (1-1). Na de pauze werd het duel beslist in het voordeel van NEC door treffers van wederom Braken en Arnaut Groeneveld (1-3).

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD