maandag, 26 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieRKC Waalwijk maakt korte metten met Jong Ajax

RKC Waalwijk maakt korte metten met Jong Ajax

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond een uiterst onverwachte en makkelijke avond beleefd in eigen huis. Tegen Jong Ajax wist de ploeg van Fred Grim met 4-1 te winnen, waar het duel in de eerste helft al beslist was.

Improviserend RKC
Bij de thuisploeg verving de debuterende Kees Heemskerk de geschorste Etienne Vaessen tussen de palen. Naast Heemskerk mochten ook middenvelder Stijn Spierings en aanvaller Sylla Sow hun opwachting maken. Aan de kant van de Amsterdammers maakte goalie Issam El Maach zijn debuut bij Jong Ajax omdat Dominik Kotarski niet inzetbaar was door een blessure.

Jong Ajax heeft niets te zoeken in Waalwijk
Na ruim twintig minuten werd het 1-0 voor RKC. Nieuwbakken RKC’er Sylla Sow was in zijn eerste wedstrijd gelijk trefzeker voor de Brabanders. Aan de andere kant ging de debuterende El Maach niet vrij uit bij het eerste echte gevaar van RKC. De bezoekers hadden weinig tot niets te vertellen in het Mandemakers Stadion. De nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie stond machteloos tegen de ploeg van RKC-trainer Fred Grim. Wat uiteindelijk resulteerde in doelpuntenfestijn in de eerste helft.

Anas Tahiri schoot schitterend raak, na een uitstekende voorzet van Dylan Seys, en verdubbelde de score. De nieuwe man aan de kant van de Geelblauwen, Sow, was even later voor de tweede keer trefzeker. Een verschil van drie doelpunten was niet genoeg om aan de thee te gaan voor de thuisploeg. Stijn Spierings, de man van de assist bij de 1-0, was nu de doelpuntenmaker bij de Waalwijkers en bracht de ruststand op 4-0. Het team van Jong Ajax-trainer Michael Reiziger wist niet waar zij het moesten zoeken in de eerste 45 minuten.

Jong Ajax probeert het wel
Er moest verandering komen in de tweede helft bij de jongelingen van Ajax en trainer Reiziger wisselde tweemaal tijdens de rust. Met de komst van Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp moest er meer pressie komen op de defensie van de thuisploeg. Echter was het Seys die de 5-0 op zijn voet had maar ditmaal was El Maach wel een goede sta in de weg bij de Amsterdammers. Gevaarlijk werden de Ajacieden niet tot later in het duel.

Ruim een kwartier voor tijd was daar eindelijk de eretreffer daar voor Jong Ajax. Verdediger Sven Botman kopte de bal vanuit de corner over doelman Heemskerk heen, die geen enkele moeite deed om de bal te keren, en zo tekende voor de 4-1. Echter bleef het in de tweede helft bij dit doelpunt. De man van die tweemaal het doel wist te vinden, Sow, kreeg nog een publiekswissel tegen het einde van de wedstrijd. Jong Ajax keert met lege handen huiswaarts en het thuispubliek kon haar geluk niet op. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD