Volg ons
jeroen-rijsdijk-excelsior-maassluis

Tweede Divisie

Rijsdijk ziet duidelijk pijnpunt: “Twee topscorers met vier goals”

Rijsdijk ziet duidelijk pijnpunt: “Twee topscorers met vier goals”

Excelsior Maassluis heeft de eerste seizoenshelft slecht afgesloten door met 2-0 te verliezen van VVSB. Trainer Jeroen Rijsdijk is toch positief over de stand van zaken bij de Tricolores halverwege de rit in de Tweede Divisie.

Gesloten defensie is onze kracht

“We hebben twee topscorers met vier goals, dus we scoren gewoon moeilijk. Dat zie je zelfs als je met extra aanvallers gaat spelen. Ook toen hebben we geen echte kansen gekregen. Wat wij goed kunnen is vanuit een gesloten defensie opereren en dat lukte nu niet”, zo verklaarde hij de nederlaag bij VVSB tegenover FOX Sports. “We kwamen achter en je ziet dat we dat niet goed gewend zijn.”

Onvergetelijk jaar voor Maassluis

Door de nederlaag gaan de Tricolores met een iets mindere serie de winterstop in. Toch is Rijsdijk positief. “Het is sowieso heel lastig. We hebben nu vijf keer verloren in achttien wedstrijden. We staan vijf punten achter de nummer twee, dus de verschillen zijn klein. En 2016 blijft een onvergetelijk jaar voor Excelsior Maassluis, daar doet één nederlaag niets aan af.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie