donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsExcelsior MaassluisRijsdijk houdt deur open voor profclub

Rijsdijk houdt deur open voor profclub

Zonder aarzelen verlengde Jeroen Rijsdijk zijn contract bij Excelsior Maassluis, maar liet daarin wel de clausule opnemen dat hij alsnog kan vertrekken wanneer er een interessante functie in het betaald voetbal voor hem zou lonken.

Positieverbetering
,,Er staat een clausule in mijn contract dat ik mag vertrekken wanneer ik de overstap kan maken naar een BVO”, stelt Rijsdijk in het AD. ,,Het moet een voor mij interessante rol zijn. Nee, het gaat niet om een baan als trainer van Jong Helmond Sport. Het moet in mijn ogen echt een positieverbetering zijn. Ik heb het gevoel dat ik daar rijp voor ben, al zal ik eerst mijn cursus UEFA Pro op een goede manier moeten doorlopen.”

Volgende stap
De 40-jarige coach beseft echter dat de kansen in de profsector schaars zijn: ,,De volgende stap maak je niet zomaar. Ik verwacht ook zeker niet dat ik volgend jaar zomaar coach van een Jupiler League-club zal zijn. Het is een kwestie van ervaring opdoen, dat doe ik nu bij Excelsior Maassluis in de tweede divisie, via de cursus UEFA Pro en mijn stage bij Sparta. In de toekomst zou dat ook kunnen in de rol van assistent-trainer in het betaalde voetbal. Het liefst in de eredivisie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD