zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRijsdijk: "Gek dat je opeens de te kloppen ploeg bent"

Rijsdijk: “Gek dat je opeens de te kloppen ploeg bent”

Jeroen Rijsdijk verwacht niet dat Excelsior Maassluis voor het tweede jaar op rij voor een stunt kan gaan zorgen. Na de klinkende 4-0-zege op Staphorst konden de Tricolores de Super Cup in ontvangst nemen. Tegenover RTV Rijnmond was Rijsdijk blij met de zege, maar tegelijkertijd was hij ook zeer realistisch over het aanstaande seizoen in de Tweede Divisie.

Met twee benen op de grond

Rijsdijk zag de zege toch ook als een revanche en merkt ook opvallende zaken binnen zijn ploeg. “Je speelt wat oefenwedstrijden. Dan verlies je midweeks van ASWH met veel wisselingen en van RVVH vorige week ook. Dat is ook wel goed voor de ploeg om weer met twee benen op de grond te komen. Het is best wel gek als je een ploeg bent waar niemand echt rekening mee houdt. Dan win je de landstitel en dan ben je nu dus opeens de te kloppen ploeg. Daar zijn we tegen Staphorst heel goed mee omgegaan door een heel degelijke wedstrijd te spelen.”

Eerst naar vastigheden gekeken

Een groot voordeel voor de Tricolores is dat de selectie nagenoeg ongewijzigd is. “Je bent de voorbereiding pas net begonnen. Er zijn een paar nieuwelingen, maar je zoekt toch eerst naar de vastigheden die je al had. We hebben iets anders gedaan door bijvoorbeeld Berkhout iets meer aan de zijkant te laten spelen. Kevin Vink was er nog niet en Adair heeft dat nu uitstekend ingevuld.” Adair Veiga Lopes is overgekomen van RVVH en maakte indruk. “Hij was bij alle goals betrokken. Het is fijn dat we voorin meerdere mogelijkheden hebben, want we spelen 34 wedstrijden.”

Clubs kopen even alle spitsen uit de Topklasse

Vooruit kijkend naar het komende seizoen is Rijsdijk ietwat cynisch. “We worden misschien gezien als één van de titelkandidaten. Er zijn alleen ook clubs die even alle spitsen uit de Topklasse opkopen om daar een elftal van te maken. Qua budget zijn we dus allesbehalve de favoriet, maar budget zegt niet altijd alles. Het zou alleen ook gek zijn als we zeggen dat we voor handhaving gaan. We zullen het lastiger krijgen dan afgelopen jaar, maar we hebben wel ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Volg ons ook op Facebook!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD