Volg ons
Jeroen-Rijsdijk-Excelsior-Maassluis

Tweede Divisie

Rijsdijk: “Echt bizar, zo heb ik ons dit jaar nog niet gezien”

Rijsdijk: “Echt bizar, zo heb ik ons dit jaar nog niet gezien”

Excelsior Maassluis heeft de algehele landstitel gewonnen door FC Lienden over twee duels met 4-3 te verslaan. Op eigen veld werd echter wel verloren met 2-3 in een wedstrijd die vanuit het perspectief van de Tricolores volgens trainer Jeroen Rijsdijk geen schoonheidsprijs verdiende.

Zware bevalling

“Vraag niet hoe, want dit was echt een zware bevalling. Ik weet niet waar ik vandaag naar heb zitten kijken, maar dat weten de spelers net zo goed als ik. De eerste helft vond ik al niet best, maar na rust sta je zo 1-3 achter. Verkeerde passes, nul communicatie. Echt bizar, zo heb ik ons dit jaar nog niet gezien. Dan recht je nog je rug en kom je er beter in. Lienden zat er een beetje doorheen”, overzag Rijsdijk tegenover RTV Rijnmond.

Heeft zich ontpopt

In blessuretijd pegelde Achmad Mendes Moreira de 2-3 binnen. “Ik dacht wat gaat hij doen van dertig meter en hij schiet hem zo binnen.” Ik ben blij voor hem als je ziet wat voor ontwikkeling hij heeft doorgemaakt. Hij heeft zich ontpopt tot één van de beste amateurspitsen.” Hij heeft al getekend bij Kozakken Boys en zal dus vertrekken uit Maassluis. Door zijn ontwikkeling zijn er echter ook diverse profclubs in hem geïnteresseerd geraakt.

Historisch is dit zeker

Rijsdijk besefte wat voor unieke prestatie er is neergezet door de Tricolores. Al baalde hij stiekem ook wel. “Het ging niet op de manier waarop vandaag, het ging om de schaal pakken. Door de wijze waarop we hebben gespeeld en de wedstrijd hebben verloren, zorgt ervoor dat ik er nu met een iets ander gevoel sta. Maar dat dit historisch is, is wel zeker.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie