dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRijsdijk blijft voorzichtig: "Richtdoel zeven tot elf"

Rijsdijk blijft voorzichtig: “Richtdoel zeven tot elf”

Excelsior Maassluis leek na de landstitel van afgelopen voorjaar even weer op gang te moeten komen in de Tweede Divisie. De Tricolores staan inmiddels alweer vierde, op zes punten achterstand van koplopers Jong AZ en GVVV. Trainer Jeroen Rijsdijk merkt een andere benadering bij de tegenstanders.

Niet naast onze schoenen gaan lopen

“Zij zien je toch als de landskampioen en zullen je dus extra scherp tegemoet treden. Daar moeten wij ons op instellen. Wij zijn niet van plan naast onze schoenen te gaan lopen en blijven ons eigen spelletje spelen: niet voor ons doel hangen, maar hoog druk zetten en er alles aan doen om te winnen. En dat hoeft niet per se met hoogstaand voetbal te gebeuren. Winst is het enige dat telt. Dat eis ik ook langs de zijlijn. Zo coach ik ook, desnoods op het irritante af, dat weet ik zelf ook wel. Ik hoop niet het hele seizoen zo te doen, maar als het moet, dan moet het”, zo vertelt Rijsdijk aan VoetbalRotterdam.nl.

Richtdoel blijft nog overeind

Voorlopig gaat het dus weer uitstekend met Excelsior Maassluis en is de achterstand op de koplopers bijvoorbeeld veel kleiner dan vorig seizoen. Toch kijkt Rijsdijk niet naar de titel. “Wij mikken dit jaar op plaats zeven tot en met elf. Dat is ons richtdoel. Gaandeweg het seizoen kunnen we dat altijd nog bijstellen, dat hebben we vorig jaar ook gedaan, maar zeven tot en met elf, dat moet mogelijk zijn. Voorlopig doen we het goed met een vierde plaats als resultaat.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD