woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsJong SpartaRijnsburgse Boys-trainer Mulders: 'De 3-1 was een enorme bevrijding'

Rijnsburgse Boys-trainer Mulders: ‘De 3-1 was een enorme bevrijding’

Rijnsburgse Boys wist zaterdagmiddag op het eigen sportpark drie punten te pakken tegen Jong Sparta (3-1). Trainer/coach Pieter Mulders was vanzelfsprekend zeer tevreden met de punten en met het feit dat zijn ploeg zich wist te herstellen van de grote nederlaag een week eerder uit bij koploper Katwijk (5-0).

Bevrijding
In de maand augustus wist Rijnsburgse Boys voor de laatste keer een wedstrijd winnend af te sluiten, de blijdschap was dan ook groot dat tegen Jong Sparta drie punten gepakt konden worden. ,,Je weet hoe het gaat: ook al hebben we het er over gehad, dingen gaan toch bij die jongens in het koppie zitten. Daarom was die 3-1 een enorme bevrijding. We probeerden vooruit te verdedigen en hadden een goed koppel staan achterin met lengte. Dat stond goed. Als je de eerste helft bekijkt hadden we eigenlijk een tijd lang geen problemen, met vier goede kansen. Maar als die tegengoal dan valt dan weet je hoe ze in de kleedkamer zitten. Ik heb meteen de eerste helft geanalyseerd met ze en gezegd: als we deze niet winnen dan winnen we nooit meer. Ik had meer van onze ploeg verwacht uit dode spelmomenten. Daar haalden we te weinig uit, ook al had dat wat te maken met hun keeper”, aldus de trainer op de officiële website van Rijnsburgse Boys.

HHC Hardenberg
De komende tegenstander van Rijnsburgse Boys is HHC Hardenberg. De oefenmeester keek nog even kort vooruit naar dit treffen. ,,Wij hebben daar niks te verliezen. Ik heb er in mijn tijd bij IJsselmeervogels voor het Nederlands Kampioenschap gespeeld en de sfeer is er geweldig. Daar moet je van genieten en een boost van krijgen. En het tactisch plan gaan we van de week aan de jongens vertellen.”


Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD