dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsDe TreffersVERSLAG | Rijnsburgse Boys speelt frustraties het best van zich af: 4-1...

VERSLAG | Rijnsburgse Boys speelt frustraties het best van zich af: 4-1 tegen de Treffers

In de loop van november liepen zowel Rijnsburgse Boys als de Treffers tegen de nodige frustraties op. Maar wel verschillend van aard. De Uien speelden heel behoorlijk in deze maand, maar harkten domweg te weinig punten binnen. Toppunt was afgelopen dinsdag, toen een 2-1 voorsprong verloren ging dankzij twee strafschoppen die AFC mocht nemen, waarbij de laatste al bestreden, maar waarbij ook nog een regiment Amsterdammers ongestraft het 16 meter gebied had betreden voor Tillema de trekker overhaalde en beide strafschoppen dus hadden moeten worden over genomen. Al met al kwam RBB tot slechts 4 uit de laatste 5.

De frustratie bij de Treffers was dat de club na 6 november, het debuut van Francois Gesthuizen als hoofdcoach van de club vanwege corona niet meer voor de competitie in het veld was gekomen en daarmee een beetje uit de winning mood was gehaald. De Groesbekers wonnen vier van hun vijf laatst gespeelde wedstrijden en hadden ongetwijfeld liever doorgegaan in de maand november. Het mocht dankzij corona niet zo zijn. Wel hadden de Groesbekers goed nieuws van achter de tafel, waar Niels Kornelis, Robiin  Jansen, Tjeu Langeveld en Daan van Hees eerder hun contracten met de club verlengden tot na de komende zomer.

Blessures
Dat Rijnsburgse Boys nogal wat punten morste had zeker ook te maken met het flinke aantal geblesseerden. Het is niet zozeer dat Wisman geen sterke basis op het veld kon brengen maar heeft wel wat te maken met wat daar dan achter zat. Spelers als Zonneveld, Ros en  v.d. Moot zijn normaal basisspelers.

Alle bespiegelingen konden nog zo interessant zijn; beide teams kregen de kans om de malaise achter zich  te laten door de drie punten die op de Middelmors te verdienen waren te pakken.

Noviteit in Rijnsburg: Belgisch arbitraal trio.
In het kader van een uitwisselingsprogramma tussen KNVB en KBVB was deze wedstrijd toevertrouwd aan het Belgische trio bestaande uit Tom Stevens, Robby Keuleers en Tim Rasschaert. Zij brachten het er uitstekend vanaf.

RBB start gretig
Rijnsburgse Boys begon het gretigst aan de wedstrijd. Binnen drie minuten moest Niels Kornelis languit om een schot van Jeffrey Jongeneelen naast zijn doel te ranselen. De uien bleven de aanval zoeken maar de tweede grote kans was aan de overzijde van het veld te zien,  Gino v.d. Berg vuurde op doel na een afvallende bal maar mikte te hoog. Het duurde tot de 26e minuut voor de score werd geopend en terecht namen de Rijnsburgers een voorsprong.  De steeds van positie wisselende voor hoede Asante – Jongeneelen – Zeldenrust werd al steeds van achteruit prima ondersteund door m.n. Spruyt, , de Bruin,  Gielisse en Zandbergen en laatstgenoemde werd aan de linkerkant van de 16 meter in vrije positie gebracht. Zijn voorzet was op maat voor Spruyt om de 1-0 binnen te koppen.

Reactie
De Groesbekers reageerden als door een adder gebeten en kwamen heel dicht bij de gelijkmaker. Leroy George gaf een fraai steekpassje naar Teije Ten Den die echter op het moment supreme niet tot afdrukken kon komen. Aan de overzijde van het veld lukte dat na 38 minuten wel. Een aanval door het midden kwam bij Spruyt terecht. Hij bracht Zeldenrust in stelling en die faalde niet voor de 2-0.

Eerste wissel
Direct na de pauze verscheen Max Hudepohl in het veld voor Delano Asante. De jonge aanvaller die afgelopen dinsdag zijn basisdebuut in het team van Henk Wisman maakte, kwam vooral door een gebrek aan  body niet uit de verf tegen de stevige verdedigers van de Groesbeekse formatie. De Treffers zocht in het begin van de tweede helft nadrukkelijk de aansluitingstreffer. Twee maal werd het doel veel te hoog gezocht, eenmaal was er een Rijnsburgs blok op een schot dat daardoor net naast ging en een vierde poging, een schietpoging van Gino v.d. Berg kon eenvoudig door Bekkers onschadelijk worden gemaakt. 

Twee goals in een minuut
In plaats van de 2-1 viel de 3-0 en wel na 63 minuten. Uitblinker en  “man of the match” Jeroen Spruyt werd door Bram de Bruin vanaf links de ruimte in gestuurd en zijn schot was te machtig voor Kornelis. Dat leek e wedstrijd te hebben beslist maar vrijwel vanaf de aftrap kwam de Treffers terug tot 3-1. Leroy George werd vrijgespeeld en zijn voorzet werd direct verlengd door Ten Den. Bekkers ging nog naar de grond om het gevaar te keren maar kwam niet meer aan de bal, 3-1.

Slotoffensief de Treffers?
De vraag werd, met nog een kwart wedstrijd te gaan, of de Groesbekers nog tot een offensief zouden kunnen komen om in ieder geval een resultaat te behalen. Het antwoord: nee zo ver kwam het niet. De Rijnsburgers hielden de gelederen gesloten en waren in de omschakeling gevaarlijker dan de Groesbekers. Zo raakte invaller Max Hudepohl vanaf links de lat en schoot Jeroen Spruijt even later met zijn derde treffer het laatste restje hoop uit de Groesbeker harten, 4-1. De wedstrijd was daarmee, ondanks  laatste kansjes over en weer gespeeld en daarmee konden de Rijnsburgers in ieder geval voor dit moment qua punten op de ranglijst over de Treffers heen springen. Dat is nog niet hetzelfde als er gunstiger voor staan, want de rood/zwarten hebben liefst drie inhaalwedstrijden te goed. Hoe en wanneer dat allemaal rechtgetrokken gaat worden is op dit moment nog een groot raadsel.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD