dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRijnsburgse Boys sluipt met zege weg bij Kozakken Boys

Rijnsburgse Boys sluipt met zege weg bij Kozakken Boys

Was het de prijs van een heroïsche bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle? Feit is dat Kozakken Boys op de eigen Zwaaier vanmiddag met 1-2 onderuit ging tegen een slim Rijnsburgse Boys.

Overwicht
De Werkendammers zagen al vroeg in de wedstrijd Toby Mulder uitvallen. Direct daarop volgde de volgende deceptie voor Kozakken Boys, dat Rijnsburg via Joel Tillema met 0-1 aan de leiding zag gaan. De Uien verzilverden daarmee hun overwicht en betere veldspel. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg de ploeg van Danny Buijs meer grip op de wedstrijd en werd het via Monteiro en Ignacio gevaarlijk. Het was dan ook Igancio die na ruim een half uur teruglegde op Ahmed El Azzouti, die feilloos de 1-1 scoorde.

Grote kansen voor Kozakken Boys
In het slot van de eerste helft had Sven van Ingen de 2-1 op zijn voet, maar datzelfde gold aan de andere kant voor Tillema. Het bleef echter gelijk. Na de thee volgde een op en neer golvende tweede helft, maar met de grootste kansen voor Kozakken Boys. El Azzouzi was dreigend, evenals tweemaal Ignacio, die met een kopbal de lat kuste. Een reeks kansen volgde, maar de Kozakken kregen de tweede treffer er maar niet in.

Oude voetbalwet
En dus was daar die oude voetbalwet, al duizenden keren geciteerd. Want waar Kozakken Boys verzuimde het duel te beslissen, viel het doelpunt aan de andere kant. Jeffrey Jongeneelen scoorde twee minuten voor tijd de 1-2 voor Rijnsburgse Boys. De Uien boeken daardoor de derde zege op rij en klimmen naar plek acht, terwijl Kozakken Boys zakt naar de zesde plek op de ranglijst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD