Volg ons
Joel Tillema Rijnsburgse Boys

Tweede Divisie

Rijnsburgse Boys revancheert zich met zege op FC Lienden

Rijnsburgse Boys revancheert zich met zege op FC Lienden

Zowel Rijnsburgse Boys, als FC Lienden kregen op zaterdag een nederlaag te slikken in een uitwedstrijd. Twee dagen later is het onderlinge duel het slotakkoord van een lange dag voetbal op sportpark Middelmors, waar om 8.45 uur ’s morgens al werd gestreden om de eer tijdens het Uientoernooi voor de jeugd. Beide teams hadden in fases overwicht, maar de Uien trokken, met wat hulp van de arbitrage, aan het langste eind, 2-0.

Panklaar
Vooral Rijnsburgse Boys had wat goed te maken na de zeperd op Het Kasteel (6-0 nederlaag tegen Jong Sparta), maar moest de eerste mogelijkheden toch aan Lienden laten. Abderrahim Loukili en Jordi Balk mikten echter naast en over het doel van Richard van Nieuwkoop. In minuut 5 kregen de Uien de eerste grote mogelijkheid, nadat Jan Schimmel een terugspeelbal oppakte. Wesley Goeman zag zijn schot ter hoogte van de penaltystip nog smoren voor het vijfmetergebied. Het luidde wel een fase in, waarin de thuisploeg een aantal mogelijkheden creeerde. Joel Tillema werd twee keer goed vrijgespeeld, maar kreeg beide schotpogingen niet op het doel. Nadat aan de andere kant Loukili een prima voorzet van Danny van den Meiracker niet op waarde wist te schatten, was het raak voor de Rijnsburgers. Dirk Jan van den Oever werd aan de rechterkant van het strafschopgebied gevonden en kon, in twee instanties de bal panklaar leggen voor Jeffrey Jongeneelen: 1-0.

Hoofdrol
Even later was een voorzet van Marciano Aalders, na goed collectief druk zetten van de thuisploeg, net te scherp voor Jongeneelen. Na een klein half uur spelen was er weer een hoofdrol voor Aalders, maar dan in verdedigend opzicht. De middenvelder haalde bij de eerste paal een inzet van Loukili van de lijn. Het was de beste kans in de eerste helft voor de bezoekers, die het, tot aan de rust, zonder hoofdtrainer Hans Kraaij jr. moesten doen. De hoofcoach van Lienden had tv-verplichtingen bij Fox Sports en was te laat aanwezig op sportpark Middelmors.

Onterechte rode kaart
Na rust sloot Kraaij aan bij zijn ploeg en hij liet dit gegeven niet ongemerkt voorbijgaan. Er werd direct een dubbele wissel toegepast. Kursad Surmeli en Jawad Bellahsan moesten de aanval van Lienden meer stootkracht geven. Het leverde de bezoekers in de beginfase van de tweede helft een licht overwicht, maar nauwelijks grote kansen op. Aanvoerder Leon Broekhof was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet van dichtbij, na een gevaarlijke corner, was veel te slap en gaf de verdediging van Rijnsburgse Boys de kans om de bal nog voor de lijn weg te werken. De Uien kwamen daarna moeizaam onder de druk van Lienden uit, totdat scheidsrechter Sam Droge de helpende hand toestak. De arbiter bestrafte een blok-tackle van Balk, veel te zwaar, met rood, waardoor Lienden de laatste 20 minuten met tien man verder moest. De ploeg uit de Betuwe ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar moest onverantwoord veel ruimte achterin laten. Scheidsrechter Droge was nog genadig, nadat invaller Donny van Oijen even werd vastgepakt door Emilio Samsey, maar vijf minuten later was het alsnog raak. Joel Tillema ontdeed zich knap van Milad Intezar en schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied de beslissende 2-0 achter doelman Schimmel.

Zweten
De Uien revancheren zich twee dagen na het pak slaag van Jong Sparta en voor Lienden blijft het, na de tweede uitnederlaag in twee dagen tijd, een beetje zweten.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie