dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRijnsburgse Boys nipt langs AFC

Rijnsburgse Boys nipt langs AFC

Rijnsburgse Boys heeft een zwaarbevochten uit het vuur gesleept tegen AFC. Maikey Parami maakte het enige doelpunt: 1-0.

Rijnsburgse Boys en AFC schotelden de toeschouwers een aardige eerste helft voor, waarin alleen doelpunten ontbraken. Die hadden echter makkelijk kunnen vallen, want namens Rijnsburg was Wesley Goeman dichtbij met een fraaie vrije trap, die door doelman Patrick Zonneveld even knap werd gered. In de rebound had Joel Tillema de bal voor het inschieten, maar opnieuw bracht Zonneveld redding. Ook Donny van Oijen kreeg een mooie mogelijkheid, maar hij schampte de bal in plaats van hem vol te raken. Aan de andere kant kreeg Derre Kwee namens AFC twee absolute honderd procent kansen, maar daarbij werd wel duidelijk waarom de oud-prof van FC Emmen veelal in een verdedigende rol wordt opgesteld.

Direct na de pauze kreeg Jeffrey Jongeneelen na een mooie solo een uitgelezen kans, maar hij schoot voorlangs. Het was echter wel Jongeneelen die aan de basis stond van de enige treffer. De creatieve aanvaller zette met een slim passje Maikey Parami vrij voor doelman Zonneveld, waarna de spits het bekwaam afrondde. In het resterende half uur golfde het spel heen en weer. Rijnsburg kreeg meerdere opgelegde kansen om het duel te beslissen, maar was telkens niet koelbloedig. AFC probeerde was het kon, was zeker dreigend, maar opnieuw brak een gebrek aan scorend vermogen de ploeg van Andre Wetzel op.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD