Volg ons
Rowdy van der Putten FC Lisse

FC Lisse

Rijnsburgse Boys komt vroege Lisser klappen niet te boven in Bollenstreekderby

Rijnsburgse Boys komt vroege Lisser klappen niet te boven in Bollenstreekderby

FC Lisse heeft wéér drie hele kostbare punten toegevoegd aan het totaal. In de Bollenstreekderby met Rijnsburgse Boys was het team van trainer Robbert de Ruiter uiteindelijk met 3-2 te sterk. De Lissenaren stonden na ruim een half uur al op een zeer comfortabele voorsprong, maar tegentreffers van Opoku en Jongeneelen strooide tegen het einde van de wedstrijd nog bijna roet in het eten.

Bollenstreekderby
Ze waren op Ter Specke nog maar net uitgefeest na de doordeweekse overwinning op De Treffers, of het was zaterdagmiddag alweer tijd voor een nieuwe uitdaging. Er stond namelijk een echte Bollenstreekderby op het programma. De Rijnsburgse Boys kwamen op bezoek en dat is altijd een beladen duel. Het heenduel werd met 2-1 gewonnen door “De Uien” en de held van de dinsdag, Martin van Eeuwijk, kreeg de rode kaart in het duel wat door Fox Sports live werd uitgezonden. Vandaag was het hele mediacircus niet aanwezig, maar dat beloofde niet voor minder spektakel. Vooral de thuisploeg wist dat het in de komende weken punten moet blijven pakken wil het niet weer afzakken naar de gevaarlijke degradatie playoffs. De ploeg van trainer Robbert de Ruiter had dan ook maar één doel vandaag: winnen.

Rowdy van der Putten
FC Lisse begon de wedstrijd weer met een jonger elftal dan afgelopen dinsdag. Moubarak Adouch speelde weer in de basis en ook was er plek voor verdediger Tom Enthoven. De jongeling maakte tegen De Treffers al zeer verdienstelijk zijn debuut en was ook vandaag weer (noodgedwongen) van de partij. Goed nieuws voor de Lissenaren was de terugkeer van spits Rowdy van der Putten in de basis. Bij de Uien kon coach Pieter Mulders niet beschikken over Joël Tillema. De middenvelder raakte afgelopen week geblesseerd aan zijn knie en moest deze derby aan zich voorbij laten gaan. Zijn vervanger was Mikey Parami.

Drie treffers
Met veel rook werden beide ploegen ontvangen, maar het was de uitploeg dat voor het eerst van zich liet spreken, in de persoon van Marciano Aalders. De middenvelder met de “Italian dream” haalde vanaf een meter of 20 uit, maar zag zijn schot net langs de paal verdwijnen. In een wedstrijd waar Lisse moest en Rijnsburg mocht was dus het eerste gevaar voor de uitploeg. De eerste goal was echter voor FC Lisse. Na goed doorzetten kwam de bal voor de voeten van Van Eeuwijk die richting de 16-meter kon dribbelen, hij legde de bal af op Rowdy van der Putten die met wat fortuin de bal achter Richard van Nieuwkoop kon schieten. 1-0 en dus hadden de geel-blauwen al na acht minuten hun gewenste voorsprong. De thuisploeg had de juiste spirit te pakken en schakelde gelijk door. Na balverlies van Dirk Jan van den Oever schakelde Lisse snel om. Via een panklare voorzet van de uistekend spelende linksback Enthoven hoefde Bas Buimer alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten om Van Nieuwkoop voor de tweede keer te passeren. Twee kansen, twee goals. Een dodelijk effectief Lisse en dus de gedroomde 2-0 voorsprong nog binnen het kwartier. Het had zelfs 3-0 kunnen worden, ware het niet dat Van der Putten na weer een uitbraak de paal raakte. Rijnsburg was de ploeg met het meeste balbezit, maar vaak werd er zo slordig mee omgegaan zodat Lisse in de tegenaanval genadeloos kon toeslaan. Het werd een middag voor de Uien die gelijkstond aan het shirt vandaag: zwart en grijs. In de 34e minuut werd het dan zelfs 3-0. Via een heerlijke vrije trap vanaf een meter of 20 zorgde Van Eeuwijk voor extase op goed gevuld Ter Specke. Lisse kende een extreem luxe middag. Het enige smetje op het perfecte-eerste-helft-scenario was dat spits Van der Putten zich nog voor de rust moest laten vervangen, maar met die 3-0 op het scorebord na 45 minuten is het een stuk fijner plaatsnemen op de bank.

Ongevaarlijk Rijnsburg
Coach Pieter Mulders wist dat er ingegrepen moest worden en bracht daardoor spits Giovialli Serbony voor middenvelder Dirk Jan van den Oever. Met vier echt aanvallende krachten moest dit de goed staande verdediging van Lisse zien te verslaan om zodoende weer terug in de wedstrijd te komen. Tot echt werk voor keeper Brian Van der Werff leidde het echter niet. Lisse leek niet onder de indruk van het aanvallende geweld en bleef met zeer agressief (maar correct) spel op de been. Op schotje van Masies Artien en Jeffrey Jongeneelen na bleven de Rijnsburgers vrijwel ongevaarlijk. Niets lukte vanmiddag voor de Uien en dat was alleen nog maar meer olie op het vuur van de motor van de thuisploeg wat zich met alle jongelingen sterk moest houden.

Strafschop
Toch kwam Rijnsburg terug in de wedstrijd. Donny van Oijen werd na een knappe actie neergelegd in het strafschopgebied en zodoende kon scheidsrechter Martens niks anders doen dan de bal op de stip letten. Dader Lars Rauws kreeg de gele kaart en ook keeper Van der Werff en Boyd Stevens werden beloond met geel door het alsmaar aanhoudende protest. Specialist Carlos Opoku benutte de penalty vervolgens in alle kalmte en zodoende had de uitploeg weer een beetje moed te pakken. Dit leverde nog meer druk op op de defensie van Lisse, maar ook nu bleef de gele muur steeds weer overeind. De tijd ging Rijnsburgs tegen zitten, maar ook Lisse verzuimde om de Uien definitief de knock out te geven (mocht dit nog nodig zijn geweest). Vooral invaller Ayoub Ait Afkir had grote mogelijkheden, maar de kansen waren niet besteed aan de middenvelder.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Hectische slotminuut
Diep in blessuretijd werd het toch nog billenknijpen voor Lisse. In de 93e minuut legde stormram Opoku de bal met het hoofd panklaar voor Jeffrey Jongeneelen die vanaf een paar meter van de goal tóch nog de 3-2 binnenschoot. De goal kwam echter te laat voor nog een echt hectische slotminuut. Zo pakt Lisse de tweede zege in één week en heeft het steeds meer houvast voor de directe handhaving.
Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over FC Lisse