donderdag, 22 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRijnsburgse Boys haalt nog extra verdediger

Rijnsburgse Boys haalt nog extra verdediger

Rijnsburgse Boys heeft een week voor de eerste training nog een speler aangetrokken. Het gaat om Sven Verlaan. De 22-jarige komt over van FC Den Bosch en kan het beste uit de voeten als centrale verdediger. Met zijn komst moet de selectie van trainer Pieter Mulders compleet zijn.

FC Twente

Verlaan speelde in de jeugd van DoCoS, ADO Den Haag en UVS. Bij die laatste club haalde hij als jongeling het eerste elftal. “Dankzij een samenwerkingsverband dat UVS had met FC Twente, mocht ik meetrainen bij het eerste elftal van Twente onder Alfred Schreuder en Michel Jansen. Daarna ben ik bij Jong FC Twente terechtgekomen onder Jan Zoutman (huidige trainer Quick Boys, red). Het eerste jaar moest ik wennen aan het enorme niveauverschil. In het tweede jaar kreeg ik het vertrouwen en heb ik veel wedstrijden gespeeld. Mijn debuut in de basis was uit bij FC Eindhoven, een lastige wedstrijd die we met 0-1 wonnen. Na mijn tweede jaar moesten er vanwege de financiële situatie in Enschede veel spelers weg. Er was belangstelling voor mij van FC Dordrecht, SC Cambuur en FC Den Bosch. Den Bosch sprak me het meest aan.”

FC Den Bosch geen succes

Bij Den Bosch liep het alleen niet zoals gehoopt. Hij speelde uiteindelijk maar vier wedstrijden. Dit kwam mede door ziekte, zo laat hij weten op de clubsite van Rijnsburgse Boys. “Af en toe mocht ik invallen of meedoen. Ook na het ontslag van René van Eck en de komst van Wiljan Vloet bleef het onrustig. Vloet wilde verder met een nieuwe groep, waardoor mijn contract niet werd verlengd.” Rijnsburgse Boys toonde vervolgens interesse. “Na een gesprek met trainer Pieter Mulders, waarin hij open en eerlijk zijn visie heeft toegelicht, zijn we er uitgekomen.”

Promoveren in de picture blijven

Een doel voor het komende seizoen heeft hij al. “Het doel is om alsnog te promoveren naar de Tweede Divisie. De Derde Divisie is wel een leuke afdeling met al die derby’s en veel mensen op de tribunes. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor de club maar ook voor de spelers, die zich op deze manier in de picture kunnen spelen. Voor mij is de derde divisie een stapje terug vergeleken met de Jupiler League, maar soms moet je een stapje terug doen om een stap naar voren te kunnen zetten. Misschien dat ik zo alsnog in het betaalde voetbal terecht kan komen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD