zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRijnsburgse Boys haalt jeugdspeler na lange omweg terug

Rijnsburgse Boys haalt jeugdspeler na lange omweg terug

Joey Zandbergen zal komend seizoen weer deel uit gaan maken van de selectie van Rijnsburgse Boys. De inmiddels dertigjarige verdediger besloot acht jaar geleden De Middelmors te verlaten, nu zal hij als ervaren verdediger weer aansluiten bij de Uien.

Omweg via Voorschoten en Rijnvogels

De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Rijnsburg, om over te stappen naar Voorschoten’97 voor meer speeltijd. Die kreeg hij in drie seizoenen tijd en ging met trainer Hein van Heek mee naar FC Rijnvogels. Daar groeide hij uit tot steunpilaar in de defensie en verhuisde ook van de flank naar het centrum. Zandbergen maakte bij Rijnsburg wel het succes mee onder Ted Verdonkschot. “Maar ik heb niet vaak gespeeld, alleen in vriendschappelijke wedstrijden, in de beker en af en toe een competitiewedstrijd. Omdat ik geen eerlijke kans kreeg, ben ik weggegaan. Bovendien haalde Rijnsburg topamateurs als Erwin van der Lugt, Dennis Groot, Menno van Roosmalen en Bennie van Noord, spelers die beter waren dan een Rijnsburgs jongetje uit het tweede.”

Cirkel is rond

Ook bij Voorschoten en Rijnvogels was er veel te vieren, maar was zijn aandeel een stuk groter. Drie promoties maakte hij mee, waaronder afgelopen voorjaar met Rijnvogels naar de Derde Divisie. “Dat was toch wel het grootste succes. Dat we met een relatief beperkt team promoveerden, terwijl een vele malen betere club als Noordwijk de boot miste. Ik heb bij Rijnvogels een fantastische tijd, maar ik ben ambitieus en wil graag laten zien dat ik ook het niveau aankan van een grote en professionele club als Rijnsburgse Boys. Bovendien is en blijft Rijnsburg toch mijn club. Dan is het heel mooi als je als Rijnsburgse jongen gevraagd wordt om terug te komen bij de club waar het allemaal is begonnen. De cirkel is rond zou je kunnen zeggen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD