Volg ons
Joey Zandbergen FC Rijnvogels Rijnsburgse Boys

Derde Divisie Zaterdag

Rijnsburgse Boys haalt jeugdspeler na lange omweg terug

Rijnsburgse Boys haalt jeugdspeler na lange omweg terug

Joey Zandbergen zal komend seizoen weer deel uit gaan maken van de selectie van Rijnsburgse Boys. De inmiddels dertigjarige verdediger besloot acht jaar geleden De Middelmors te verlaten, nu zal hij als ervaren verdediger weer aansluiten bij de Uien.

Omweg via Voorschoten en Rijnvogels

De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Rijnsburg, om over te stappen naar Voorschoten’97 voor meer speeltijd. Die kreeg hij in drie seizoenen tijd en ging met trainer Hein van Heek mee naar FC Rijnvogels. Daar groeide hij uit tot steunpilaar in de defensie en verhuisde ook van de flank naar het centrum. Zandbergen maakte bij Rijnsburg wel het succes mee onder Ted Verdonkschot. “Maar ik heb niet vaak gespeeld, alleen in vriendschappelijke wedstrijden, in de beker en af en toe een competitiewedstrijd. Omdat ik geen eerlijke kans kreeg, ben ik weggegaan. Bovendien haalde Rijnsburg topamateurs als Erwin van der Lugt, Dennis Groot, Menno van Roosmalen en Bennie van Noord, spelers die beter waren dan een Rijnsburgs jongetje uit het tweede.”

Cirkel is rond

Ook bij Voorschoten en Rijnvogels was er veel te vieren, maar was zijn aandeel een stuk groter. Drie promoties maakte hij mee, waaronder afgelopen voorjaar met Rijnvogels naar de Derde Divisie. “Dat was toch wel het grootste succes. Dat we met een relatief beperkt team promoveerden, terwijl een vele malen betere club als Noordwijk de boot miste. Ik heb bij Rijnvogels een fantastische tijd, maar ik ben ambitieus en wil graag laten zien dat ik ook het niveau aankan van een grote en professionele club als Rijnsburgse Boys. Bovendien is en blijft Rijnsburg toch mijn club. Dan is het heel mooi als je als Rijnsburgse jongen gevraagd wordt om terug te komen bij de club waar het allemaal is begonnen. De cirkel is rond zou je kunnen zeggen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag