woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRijnsburgse Boys dwingt promotie af en duwt Spakenburg naar Derde Divisie

Rijnsburgse Boys dwingt promotie af en duwt Spakenburg naar Derde Divisie

Rijnsburgse Boys heeft ten koste van Spakenburg promotie naar de Tweede Divisie afgedwongen. Na de 2-1-overwinning in eigen huis, werd het 2-3 bij Spakenburg voor de mannen van trainer Pieter Mulders. Rijnsburgse Boys promoveert dus, terwijl Spakenburg degradeert.

Spakenburg opent fel

De openingsfase was overduidelijk voor Spakenburg. De ploeg van trainer Joop Gall probeerde in het eerste deel van de wedstrijd direct de in Rijnsburg opgelopen schade ongedaan te maken. Met name Kees Tol werd geregeld gezocht, maar het doel werd maar niet gevonden. Spakenburg bleef zoeken naar de goal, maar verder dan wat dreigende situaties kwam het eigenlijk niet. Vijf minuten voor rust kregen de Blauwen in korte tijd meerdere tegenslagen te verwerken. Olivier Pilon moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Philip Ties en vrijwel direct na de wissel deelde Rijnsburgse Boys nog een dreun uit door 0-1 te maken. Uitgerekend Joël Tillema, oud-speler van Spakenburg, trof doel.

Spannende tweede helft

Spakenburg herstelde zich knap van de tikken die het voor rust kreeg. De thuisploeg kwam namelijk zeer goed de kleedkamers uit, na de rust. Binnen een paar minuten lag de gelijkmaker er in. Kees Tol gaf voor en Ties tikte de 1-1 binnen. Amper tien minuten na rust was het Spakenburg gelukt om de schade volledig ongedaan te maken. Niels Buijtenhuis tekende voor de 2-1, op aangeven van wederom Tol. Daarmee was de stand over twee wedstrijden weer gelijk.

De goal van Spakenburg leek de thuisploeg moed te geven. Het team van Gall probeerde door te drukken, maar kwam niet verder dan wat kansjes. Ondertussen was ook Rijnsburgse Boys nog een paar keer gevaarlijk, via onder andere Tillema. Tien minuten voor tijd werd het toch weer gelijk. Jeffrey Jongeneelen maakte de 2-2, na een actie van John van Lunteren. Daarna moest Spakenburg wel alles op alles gooien om degradatie af te wenden. Dat lukte niet. In de blessuretijd maakte Jongeneelen ook de 2-3 en daarmee was de degradatie voor Spakenburg en de promotie voor de Uien een feit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD