woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieRijnsburg wint bij HHC, Katwijk nipt langs stug Barendrecht

Rijnsburg wint bij HHC, Katwijk nipt langs stug Barendrecht

Rijnsburgse Boys kan weer naar boven kijken. Na de nipte zege op Jong Sparta won de ploeg van coach Pieter Mulders ook in een felbevochten duel op bezoek bij HHC Hardenberg: 2-3. Katwijk zette haar imposante zegereeks met opnieuw een overwinning voort. Ditmaal werd Barendrecht aan de zegekar gebonden: 2-1.

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys 2-3

HHC kreeg vorige week de complimenten tegen Katwijk, maar stond wel met lege handen. Het omgekeerde speelde bij Rijnsburgse Boys, dat niet goed speelde, maar wel won van Jong Sparta. In Hardenberg opende Joel Tillema al na elf minuten de score uit een voorzet van Maikey Parami. Na een klein half uur spelen bracht Skodran Metaj de stand in evenwicht: 1-1. Razendsnel werd het bovendien ook 2-1 via Ashwin Manuhutu. Nog voor de pauze was het echter alweer gelijk, ditmaal via Donny van Oijen met een heerlijk schot in de bovenhoek. Na de pauze, waarin HHC-doelman Sander Danes vanwege hamstringklachten in de kleedkamer achterbleef, grepen de Uien de leiding. Het was Parami die scoorde na een vloeiende aanval. HHC slaagde er niet in om middels een slotoffensief de gelijkmaker te forceren, waardoor het de zege aan Rijnsburg moest laten: 2-3.

Katwijk – Barendrecht 2-1
Nationale en internationale spotlights waren afgelopen week op vv Katwijk gericht, dat zich door haar tien zeges op rij in het rijtje met Manchester City en Paris Saint Germain schaarde. De ploeg van coach Dick Schreuder kende tegen Barendrecht echter een valse start, want zwak verdedigen stelde Joey Jongman in staat om al vroeg de 0-1 binnen te koppen. Katwijk werd echter weer in het zadel geholpen door Barendrecht-goalie Van Splunter, die de bal pardoes inleverde bij Mengerink, die dankbaar profiteerde: 1-1. Het was de voorbode van een aantrekkelijke eerste helft met veel kansen. Na de pauze trok Katwijk het duel naar zich toe. Het was Sanchez die een mooie aanval afrondde: 2-1. Barendrecht bleef strijden voor een punt en was via Jongman nog tweemaal gevaarlijk, maar doelman Ricardo Kieboom toonde opnieuw zijn waarde. Zo boekte Katwijk opnieuw een zege, de elfde alweer op rij.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD