Volg ons

Tweede Divisie

Rijnsburg revancheert zich bij HHC, Excelsior Maassluis afgetekend voorbij Barendrecht

Rijnsburg revancheert zich bij HHC, Excelsior Maassluis afgetekend voorbij Barendrecht

In een nat spektakelstuk heeft Rijnsburgse Boys een knappe zege geboekt bij HHC Hardenberg. Excelsior Maassluis won redelijk eenvoudig van streekgenoot Barendrecht en Jong Almere en De Treffers deelden de punten.

HHC – Rijnsburgse Boys
Duels tussen HHC en Rijnsburgse Boys hebben vanuit het Hoofdklasse-tijdperk, toen het seizoen nog vaak werd afgesloten met kampioenscompetities, een boeiende historie. Ook de editie van zaterdagmiddag op de Boshoek was meer dan onderhoudend. Al in minuut 3 lag de bal in het net: Jeffrey Jongeneelen was de maker van de 0-1. Amper uitgejuicht stond het echter alweer gelijk dankzij Rick Hemmink. Het duel werd halverwege de eerste helft even onderbroken vanwege onweer en veel regenval. Na de hervatting maakte Bram Ros op zeer fraaie wijze de 1-2.

Na de pauze was het wederom Jongeneelen die trefzeker was. Aan zijn 1-3 hing volgens het Hardenbergse kamp echter een luchtje van buitenspel. HHC trachtte de rug te rechten en toen Glenn Kobussen vanuit een rebound zo’n twintig minuten voor tijd de 2-3 maakte ging het publiek er goed voor zitten. In het slot zocht HHC nog wel de gelijkmaker, maar die viel niet, waardoor Rijnsburgse Boys zich knap herpakt na de thuisnederlaag tegen Kozakken Boys.

Excelsior Maassluis – Barendrecht
De Rijnmondse streekderby is een prooi geworden voor Excelsior Maassluis. De ploeg van Dogan Corneille won met liefst 3-0 en dat was over de gehele wedstrijd bezien terecht. Al na vijf minuten bracht Daan Blij de 1-0 op het bord. Diezelfde Blij was kort voor rust ook verantwoordelijk voor de 2-0. Na rust maakte Stephan Kruithof uit een vrije trap de 3-0.

Met name De Treffers zal ietwat teleurgesteld zijn met de 0-0 puntendeling op bezoek bij Jong Almere City. De Groesbeekers speelden best aardig, maar veel kansen zagen de toeschouwers in een guur Yanmar stadion niet. Door de remise hebben beide teams na vijf speelronden identieke resultaten: beiden boekten één zege, verloren tweemaal en speelden ook twee keer gelijk.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie