woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRijnsburg en Harkema pakken kleine marges op Spakenburg en Lisse

Rijnsburg en Harkema pakken kleine marges op Spakenburg en Lisse

Jeffrey Jongeneelen heeft Rijnsburgse Boys op een 2-1-voorsprong gezet tegen Spakenburg. FC Lisse ging op eigen veld verrassend onderuit tegen Harkemase Boys door een penalty van Oebele Schokker (1-2). Zaterdagmiddag zijn beide returns.

Rijnsburgse Boys – Spakenburg

Het meest opvallende aan de opstellingen was een wisselspeler. Nu de nood zo hoog is keerde de verbannen Kees Tol terug in de selectie van Joop Gall. In een aftastende openingsfase nam Spakenburg de leiding. Kevin Maynard, ditmaal weer achterin geposteerd, stormde één keer mee naar voren en zorgde voor de 0-1. Het was ook gelijk zijn laatste actie. Terwijl hij geblesseerd toekeek maakte Jeffrey Jongeneelen doe gelijkmaker. Niet veel later volgde de wissel voor Adi Draganovic. In het verloop van de eerste helft kregen beide ploegen één goede kans, maar weten de keepers treffers te voorkomen. Na de onderbreking waren er weinig kansen te noteren en kwam het opvallendste moment na een uur spelen. Kees Tol viel in voor Olivier Pilon. Een gevaarlijke counter van Rijnsburg volgde en twintig minuten voor tijd viel de 2-1. Gielisse bediende Jongeneelen, die met een prachtige aanname Niels Buijtenhuis wist weg te zetten en afdrukte. In blessuretijd was het nog bijna 3-1 geworden, maar de inzet van Sardar werd door Krul gekeerd.

FC Lisse – Harkemase Boys

De eerste corner van de wedstrijd was direct raak. Tim Orlowski redde nog op de eerste inzet, de rebound was voor Bouius. Lang bleef die voorsprong niet staan. Koen Fokkema werd neergehaald door Jensema en de strafschop werd door Rowdy van der Putten afgerond voor 1-1. FC Lisse was daarna iets beter, maar de eerst kans viel pas na een halfuur weer te noteren. Fokkema schoot echter recht in de handen van doelman Jansema. In de tweede helft zakte Harkemase Boys steeds verder in en leek tevreden met een punt. Lisse probeerde een gaatje te vinden, maar slaagde niet in die missie. Tien minuten voor tijd kwam Harkema daarop tegen de verhouding in op voorsprong. Tom Zoontjes kreeg geel voor een overtreding en Oebele Schokker schoot raak vanaf elf meter. FC Lisse kreeg vervolgens nog een aantal grote kansen, maar de gelijkmaker bleef ditmaal uit.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD