Volg ons

Tweede Divisie

Rijnsburg boekt zege zonder glans op Achilles ’29

Rijnsburg boekt zege zonder glans op Achilles ’29

Rijnsburgse Boys heeft zonder te imponeren weer drie punten bijgeschreven. De ploeg van Pieter Mulders won zaterdagmiddag in een weinig spectaculaire wedstrijd met 3-1 van het geplaagde Achilles ’29. Maikey Parami werd met twee goals uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Keepersprobleem
Het al zo geplaagde Achilles ’29 had ook vanmiddag voorafgaand aan de wedstrijd op de Middelmors weer de nodige problemen. Eerste keeper Desney Royendijk was afgelopen week betrokken bij een auto-ongeluk en kon vanmiddag niet keepen. Zijn plek moest vanmiddag worden overgenomen door de 20-jarige Moreno Flores, die vandaag zijn debuut maakte voor de ploeg van Arno Arts. De Groesbeekers zijn inmiddels al 18 westrijden op rij zonder zege. Ook het verhaal over de reserve keeper was weer bijzonder te noemen. Omdat er niemand beschikbaar was werd Paul Derks op het laatste moment aan de selectie toegevoegd. De keeper uit het zondag-elftal (4e klasse) kwam op het allerlaatste moment bij de groep en moest zelfs de warming up aan zich voorbij laten gaan.

Testen
Echt veel tijd om te wennen aan de Tweede Divisie had keeper Floris niet. Al na 8 seconden moest hij reddend optreden op het schot van Jeffrey Jongeneelen. De beginfase was compleet voor de Uien en zonder dat er nog maar één goal was gemaakt hing er een gevoel dat het wel eens een ruime uitslag kon gaan worden. Na 10 minuten was de stand echter nog steeds in evenwicht en kon Rijnsburgse Boys keeper Floris nog niet trakteren op zijn eerste tegentreffer. De doelman, die een niet al te zekere indruk maakte in de warming-up, liet echter gelijk zien over klasse te bezitten door een schot wederom schitterend uit de linkerhoek te tikken. Achilles’29 werd steeds brutaler en kwam zelfs twee keer gevaarlijk voor de goal van Richard van Nieuwkoop in de personen van Derwin Martina en Redouan Eddarkaoui.

Drie instanties
Na 17 minuten gebeurde dan tóch wat iedereen al verwachtte: na een klungelig situatie uit een corner kon Maikey Parami de bal na drie instanties langs Floris in het goal tikken. Je zou verwachten dat dit gelijk het einde zou zijn van de weerstand van de Groesbeekse formatie, maar het had niet veel gescheeld of het was al gelijk weer 1-1 geworden. Uit een corner moest de defensie van Rijnsburg de bal van de lijn halen om de tegentreffer te voorkomen. Rijnsburg was nog steeds de betere partij, maar tot echt concreet gevaar leidde het niet. De vandaag op het middenveld spelende Jordy Strooker probeerde het nog wel, maar zijn poging verdween net over de goal.

Onderschatting
De Uien werden wat slordiger in balbezit, maar sloegen binnen het half uur toch weer toe. Na een panklare voorzet van rechtsback Masies Artien tikte Maikey Parami zijn tweede treffer bij de tweede paal binnen. Een verdubbeling van de doelpuntenproductie dit seizoen voor de aanvaller. Deze treffer zorgde ervoor dat gemakzucht een beetje in de ploeg sloop bij de thuisploeg en hiervan profiteerde Achilles in de 37e minuut. Na een fout achterin kwam de bal via aanvaller Aleksandar Jankovic bij de man met de mooiste naam van vanmiddag: Christoff Días de Oliveira. De middenvelder speelde de overgebleven verdediger uit en liet Van Nieuwkoop kansloos. De Uien riepen het onheil over zichzelf af en mochten van geluk spreken dat het niet voor rust nog gelijk werd toen rechtsbuiten Derwin Martina de paal raakte in wéér een tegenaanval. Het leek alsof onderschatting meester was geworden bij de geel-zwarten. Het rustsignaal kwam dan als geroepen om weer de focus te herstellen.

Bedenkelijk niveau
De tweede helft was qua spelbeeld vrijwel identiek aan de eerste. Rijnsburg met veel balbezit, maar Achilles loerend op de counter. De eerste echte kans kwam op naam van Jayson Halman. De aanvaller, die nog voor rust de geblesseerde Donny van Oijen afloste, werd door Jongeneelen 1-op-1 met keeper Floris gezet. Halman omspeelde in twee instanties de keeper, maar zijn poging ketste af tegen de lat. Het duel zakte naar een bedenkelijk niveau waarin de toeschouwers zeker niet werden verwend. Het eerder besproken telraam was al heel lang niet meer van toepassing. De jongens van Achilles (oudste speler uit 1994) speelden naar behoren en konden genoeg tegenstand bieden. De wedstrijd sukkelde langzamer hand naar een einde en eigenlijk had niemand scheidsrechter Bos het kwalijk genomen als hij al er in de tachtigste minuut er al een eind aan had gemaakt. Dit gebeurde uiteraard niet en zodoende kon Rijnsburg toch nog een keer scoren. Via een vrije trap vanaf de rand 16 schoot Jordy Strooker de bal met de binnenkant van de voet, via de paal, achter keeper Floris. Zo stond er een stand op het bord waar niemand de wenkbrauwen van zal fronsen, maar heel gemakkelijk ging het allemaal niet vanmiddag op de Middelmors. Rijnsburg blijft door deze overwinning op de zesde plaats. Voor coach Arno Arts en zijn ploeg zit de lijdensweg er bijna op, maar de coach zal ongetwijfeld tevreden zijn over de getoonde inzet vandaag in Rijnsburg.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie