dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagRijnburg draait warm; tik Scheveningen aan Quick Boys

Rijnburg draait warm; tik Scheveningen aan Quick Boys

ASWH heeft een stevige tik gehad van FC Rijnvogels, waardoor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht koploper FC Lisse uit beeld ziet verdwijnen. Volgende week spelen deze ploegen tegen elkaar. Scheveningen versloeg Quick Boys om zelf weer aan te sluiten, terwijl de Katwijkse ploeg nu zelfs tot onder de streep zakt. Rijnsburgse Boys lijkt eindelijk los te zijn, waar Huizen voor de tweede keer dit seizoen wist te winnen.

Nieuwe tik Quick Boys

FC Lisse won de topper van IJsselmeervogels, waardoor ASWH de tweede plaats had kunnen overnemen. Al vroeg kwam de ploeg van Jack van den Berg echter op achterstand tegen Rijnvogels door Mart Spierdijk. Lange tijd leek de thuisploeg terug te komen, maar in de slotfase werd het zelfs 0-4 door Jaap van Duijn en twee keer invaller Kaya. Scheveningen is nu naast ASWH gekomen op zes punten van FC Lisse. Scheveningen won vorige week al van Lisse en nu bij Quick Boys. Na een 0-2-stand kwam de thuisploeg nog terug, maar Sandro Calabro zorgde voor de beslissing: 2-3. Daardoor komt de ploeg van Jan Zoutman steeds verder in de problemen, want alleen Jong Almere en Huizen hebben nog minder punten. Vorige week verloor Quick Boys van Rijnsburgse Boys en de Uien lijken eindelijk los. ODIN’59 werd verslagen met 4-2, waardoor de zesde plaats nu in handen is. De achterstand op de kopgroep is nog wel groot.

Onderin staat het dicht op elkaar

Onderin deed Huizen goede zaken. Bij Jong FC Volendam was het nog wel snel 1-0, maar in de tweede helft bogen Siemen Eijkemans en Zakaria El Biyzar de score om (1-2). Met negen punten op de teller is de achterstand op een veilige plaats nog maar vier punten. Jong Almere City staat één punt boven Huizen na het verlies bij Jong FC Groningen. Harkemase Boys en ONS Sneek pakten cruciale zeges door te winnen van VVOG en DVS’33, allebei met 1-0. SteDoCo en Capelle sprokkelden een punt, waardoor deze ploegen nu allemaal op dertien punten staan met uitzondering van ONS Sneek (15).

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD