Volg ons

Rijnsburgse Boys

Richard van Nieuwkoop staat open voor langer verblijf bij Rijnsburgse Boys

Richard van Nieuwkoop staat open voor langer verblijf bij Rijnsburgse Boys

Richard van Nieuwkoop plande om deze zomer afscheid te nemen van Rijnsburgse Boys, waar hij elf jaar speelde. Maar door het abrupt afgebroken seizoen, werd het een bizar slot van het tijdperk. Het zette de 33-jarige doelman aan het nadenken of hij niet toch wellicht een jaar aan zijn tijd op de Middelmors moet vastplakken.

,,Dit is misschien wel het moeilijkste wat ik in mijn carrière heb meegemaakt. Kijk, als je afscheid neemt, dan weet je dat die laatste wedstrijd eraan komt. Daar werkte ik ook naartoe. Spakenburg-thuis, dat zou mijn afscheidswedstrijd zijn. Dat gaat nu allemaal niet door, en dat is toch wel heel erg vreemd. Je gaat door met je leven, op het werk kan ik mijn ei ook wel een aardig kwijt, maar ik heb het er wel lastig mee gehad”, stelt de sluitpost tegenover Omroep West.

Hij sprak erover met de clubleiding: ,,We hebben de opties een beetje open gehouden. De club heeft natuurlijk afspraken met de drie andere keepers gemaakt. Ze gaan mij daar niet tussen wurmen, en dat wil ik ook absoluut niet. Ik heb alleen wel gezegd: mochten jullie een keeper tekort komen, dan wil ik me best nog inzetten. Puur omdat ik het niet op deze manier af wil sluiten. Ik kan me volledig vinden in wat de club hierover tegen mij gezegd heeft. Maar ik dacht: ik ga het wel proberen, want als je het niet doet, krijg je misschien spijt. Nu heb ik dat niet. Ik heb het aangegeven, en als er een optie is, dan zullen ze die waarschijnlijk grijpen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Rijnsburgse Boys