maandag, december 6, 2021
HomeCompetitiesDerde DivisieRichard Plug, Rogier Veenstra en Dogan Corneille genomineerd voor Rinus Michels Award

Richard Plug, Rogier Veenstra en Dogan Corneille genomineerd voor Rinus Michels Award

De Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland heeft haar nominaties bekend gemaakt voor de Rinus Michels Award. Onder de zes kanshebbers vier namen die we kennen uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse.

Naast Pierre van Eeden en Wim Bakering maken namelijk ook Laurens Knippenborg (hoofdklasser RKZVC), Rogier Veenstra (Goes > ASWH), Richard Plug (ODIN’59 > DVS’33) en Dogan Corneille (Excelsior Maassluis) kans op de uitverkiezing tot beste amateurtrainer over het seizoen 2018/2019.

Over Veenstra stelt de vakjury: ,,Rogier heeft na de promotie vanuit de 1ste Klasse naar de Hoofdklasse gekozen voor een visie die enerzijds past bij de spelersgroep en anderzijds past bij de wensen van de trainer. Dat heeft geresulteerd in een dominante speelwijze waarmee ze promoveerden naar de 3e divisie. Deze speelwijze slaat aan bij het publiek en de spelers. Ze proberen nog steeds dominant te spelen en zetten enorm hoog druk en spelen met veel spelers voor de bal. Ook de omschakeling naar verdedigen is vooruit ingesteld en de omschakeling naar aanvallen is gericht op vooruit kijken, sprinten en passen.”

Plug is volgens de jury een trainer die ‘iets neer kan zetten’: ,,Richard is bij alle drie de verenigingen waar hij is ingestapt opnieuw moeten beginnen omdat nagenoeg de gehele eerste selectie van deze verenigingen stopten. Je kunt dan ook spreken van een trainer die iets neer kan zetten. (..) Odin had dit seizoen ook nog een mooi KNVB bekeravontuur met o.a. winst op FC Emmen. Richard speelt al jaren in een 1:4:3:3 formatie en zijn voetbalvisie is overal hetzelfde.”

Over Corneille stelt de jury tenslotte: ,,Dogan bivakkeert met een redelijk beperkt budget tussen alle grootmachten in de 2e divisie. Excelsior Maassluis bewerkstelligt dit met een goede voetbalvisie en een dito jeugdopleiding. De A-selectie herbergt momenteel 14 eigen jeugdspelers en de speelwijze van Excelsior Maassluis wordt als opvallend aanvallend betiteld. (..) Middels AZ-achtige aanvalspatronen scoort Excelsior Maassluis de meeste doelpunten en de spelers pakken zijn voetbalvisie goed op. De spelvreugde straalt ervan af.”

De uitverkiezing vindt plaats op 17 mei tijdens het 17e Nederlands Trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS