zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Richard Plug kondigt vertrek aan bij DVS'33'

‘Richard Plug kondigt vertrek aan bij DVS’33’

Richard Plug vertrekt al na één seizoen bij DVS’33. Dat melden betrouwbare bronnen binnen de Ermelose club aan Voetbal247.nl.

Vijfde colonne
Plug volgde afgelopen zomer Bert van Hunenstijn op bij DVS’33 maar zou naar verluidt zelf al enkele weken geleden hebben aangekondigd om zijn na dit seizoen te vertrekken. Reden voor dat besluit zouden de invloedrijke stromingen en vijfde colonne binnen de ambitieuze club zijn, die zich nadrukkelijk bemoeien met het technisch beleid. Plug zelf wil desgevraagd niet reageren.

Trendbreuk
De beslissing is opvallend, omdat Plug juist in zijn trainerscarrière bekend staat als coach die over het algemeen relatief lang bij clubs werkt. Zo was de oud-prof acht seizoenen werkzaam bij VSV, vier jaar bij De Kennemers en vier seizoenen bij ODIN’59, waarmee hij uitstekend presteerde in de Derde Divisie en het KNVB bekertoernooi.

Onrust
De gronden voor de beslissing om te vertrekken bij DVS’33 passen in de turbulente jaren waarin de Ermelose club zich al een tijd bevindt. Het is publiek geheim dat DVS’33 heel graag naar de Tweede Divisie wil doorstoten, daar ook financieel de middelen voor heeft, maar tegelijk met name vorig seizoen geplaagd werd door een reeks incidenten rond voormalig publiekslieveling Maurice de Ruiter en de toenmalige coach Van Hunenstijn.

Zege op VVSB
DVS’33 won zaterdagavond op bezoek bij VVSB met 1-3. De Noordwijkerhouters kwamen sterk uit de startblokken en kwamen na 20 minuten via Peter Verhoeve op voorsprong. Soufian Moro maakte met een van richting veranderde vrije trap op slag van rust gelijk: 1-1. Een kwartier voor tijd maakte Frank van der Burg met een dwarrelschot vanaf de rechterflank de 1-2. In blessuretijd bepaalde de ingevallen Rafael Uiterloo de eindstand op 1-3. DVS’33 bezet na 10 speelronden de tweede plek in de Derde Divisie, VVSB is terug te vinden op plaats 6.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD