Volg ons

Almere City FC

Riante uitgangspositie voor Almere City na terechte zege op MVV

Riante uitgangspositie voor Almere City na terechte zege op MVV

Almere City staat met één been in de volgende ronde van de play-offs. De ploeg van trainer/coach Jack de Gier was veel sterker dan MVV (1-3). Grote man aan de zijde van de winnende formatie was Damon Mirani, de verdediger was goed voor drie treffers.

Openingstreffer
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor MVV, na zes minuten spelen tikte Okita de bal over het doel van de tegenstander na een goede voorzet van Schroijen. Vervolgens nam Almere City het heft in handen en men leek na veertien minuten spelen op voorsprong te komen. De treffer van Mac-Intosch werd echter geannuleerd vanwege buitenspel. In de 24ste minuut was het dan toch raak, Almere City kwam terecht op voorsprong in Maastricht. Uit een hoekschop tikte Mirani de bal binnen (0-1). Een overtreding van Hammouti, die daarvoor de gele kaart kreeg, betekende een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied voor MVV. De vrije trap leverde vervolgens een zeer fraaie treffer op van Ciranni (1-1).  De thuisploeg kwam iets beter in het spel, maar voor de pauze kreeg Almere City een reuzenkans om weer op voorsprong te komen, Vet schoot de bal echter over het doel waardoor de ploegen de kleedkamer op mochten zoeken met een gelijke stand.

Mirani
De tweede helft was pas vijf minuten oud toen Almere City weer het net van de tegenstander wist te vinden. Mac-Donald wist de bal terug te leggen op Mirani die weer trefzeker was (1-2).  Vijf minuten later leek Almere City het duel te beslissen, maar de paal stond een treffer van Van der Water in de weg. In de 6ste minuut scoorde Mirani zijn derde van de avond, nu kopte hij raak vanuit een hoekschop (1-3). Vervolgens wisten MVV en Almere City het bet niet meer te vinden waardoor laatstgenoemde ploeg zich al bijna zeker mag melden in de volgende ronde van de play-offs.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Almere City FC