dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieREPORTAGE | Voor DVS'33 is de Tweede Divisie nu al de norm

REPORTAGE | Voor DVS’33 is de Tweede Divisie nu al de norm

Nieuwsgierig en vol verwachting hebben ze een plekje gezocht op een fraaie geel-zwarte tribune. Het is behoorlijk druk voor een oefenwedstrijd in Ermelo. De speaker houdt het op zo’n 400 belangstellenden tegen AFC, vrijwel allemaal van Veluwse komaf. Het kan niet los worden gezien van de hooggespannen verwachtingen bij DVS’33, dat deze zomer opnieuw een grote stap zette naar het bestormen van het walhalla van het topamateurvoetbal: de Tweede Divisie.

Want laat er geen twijfel over bestaan: in Ermelo droomt men openlijk van ’s lands hoogste semi-profniveau. Reikhalzend kijkt men uit naar confrontaties tegen IJsselmeervogels, HHC, GVVV, Kozakken Boys en natuurlijk Katwijk. Maar zover is het nog niet. Nog één horde zijn de geel-zwarten verwijderd van de hoogste trede op de ladder. En de laatste stap moet dit seizoen gezet worden.

Titelkandidaat
,,Binnen het team heeft het merendeel van de groep al uitgesproken vol voor de titel te gaan dit seizoen”, is smaakmaker Maurice de Ruiter eerlijk in gesprek met Voetbal247.nl. Hij noemt Quick Boys, FC Lisse, DOVO en Jong FC Groningen als voornaamste concurrenten. ,,In ieder geval willen we dit seizoen promoveren.” Ploeggenoot en nieuwkomer Oktay Oztürk sluit zich daarbij aan: ,,Op papier zijn we zeker titelkandidaat.”

Kay Velda en Maurice de Ruiter

Dat het niveau van de Tweede Divisie de norm aan het worden is blijkt ook uit het oefenprogramma. De Ruiter: ,,Vorig seizoen speelden we in de voorbereiding nog veelal tegen hoofdklassers, nu tegen veelal Tweede Divisionisten. Een goede zaak, omdat we daardoor meer weerstand krijgen.” Zo treft DVS de komende weken onder meer De Treffers, Spakenburg en IJsselmeervogels, alsmede Jong PEC Zwolle. ,,Fijn om jezelf daarin te kunnen testen. Daar heb je meer aan dan met grote cijfers te winnen van ‘met alle respect’ boerenclubs”, aldus Oztürk.

Beleid
Qua selectiebeleid voert DVS’33 al jaren een voorbeeldige koers. Ondanks wat onrust rondom de opgestapte vorige technische commissie en daarmee samenhangende ruis rond de contractverlenging van trainer Bert van Hunenstijn, was de selectie voor komend seizoen bij de Ermeloërs in een zeer vroegtijdig stadium al rond. Doorgaans een signaal van stabiel, doordacht en toekomstgericht beleid. Het is bovendien publiek geheim dat de Ermeloërs inmiddels ook kunnen beschikken over een behoorlijk spelersbudget, wat mede wordt onderstreept door de komst van gerenommeerde aanwinsten als Oliver Pilon, Christiaan van Hussen en Oktay Oztürk die deze zomer neerstreken aan de Ermelose Sportlaan. ,,De kern van de selectie is in tact gebleven”, constateert De Ruiter tevreden. ,,We hebben er bovendien een paar echte winnaars bijgekregen. Daar ben ik blij mee, want ik ben nog steeds ziek van de wedstrijd tegen VVOG, waar we in minuut 85 met 1-0 voorkomen, maar in de 89ste minuut alsnog de 1-1 viel. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

De vedette verwacht bovendien ook dit seizoen het nodige van zichzelf: ,,Ik wil een goed seizoen draaien en meer dan 20 goals maken.” Het zal de uitdijende achterban van het groeiende Ermelose voetbalbastion ongetwijfeld als muziek in de oren klinken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD