Volg ons

Derde Divisie

REPORTAGE | Unitas vergeet zich te belonen tegen EVV

REPORTAGE | Unitas vergeet zich te belonen tegen EVV

De onpartijdige toeschouwer bij de wedstrijd tussen Derde Divisiedebutant Unitas en het Limburgse EVV zag twee totaal verschillende helften in Gorinchem. Een eerste 45 minuten waarin Unitas op alle fronten domineerde en waarin het EVV totaal geen kans gaf om in de wedstrijd te komen.

In de eerste 15 minuten vielen er zeker 6 doelrijpe kansen te noteren voor de roodbroeken, waarbij het gevaar voornamelijk van de rechterkant kwam. Medhanie Habtemarian kreeg aan die kant alle vrijheid die hij zich wensen kon om de ene na de andere pass te versturen naar zijn medevoorwaartsen, die of misten of op EVVdoelman Michel Vercruysse (41 jaar) stuitte, die een ware ‘sta-in-de-weg’ bleek te zijn.

Schamele afspiegeling
Joey Lokasi schoot recht in de handen van de doelman, Jaouad Chraou miste en raakte even later ook nog de lat. De langverwachte voorsprong kwam er toch. In de 41e minuut pikte Habtemariam de bal op het middenveld op en ging op avontuur. Op het loeiharde schot van 20 meter afstand moest Vercruysse het antwoord schuldig blijven: 1-0. Een schamele afspiegeling halverwege van het krachtsverschil.

Wie gedacht had dat Unitas na de thee die voorsprong moeiteloos uit zou gaan breiden kwam bedrogen uit. EVV-trainer René Eijer zette na de thee wat meer druk op de Unitas-verdediging en liet zijn elftal wat brutaler spelen. Maar in de eerste 10 minuten van de tweede helft was er nog steeds geen vuiltje aan de lucht, mede dankzij reddingen van uitblinker Vercruysse bleef EVV overeind. De Limburgers voelden dat er meer inzat dan deze 1-0 achterstand.

,,Dat het in de tweede helft alsnog mis ging hebben we grotendeels aan onszelf te danken.”

Schoten van Rick Polman en Siem van Dijck had Unitas wakker moeten schudden maar dat gebeurde niet. Ruud Verberk moest tweemaal toe redding brengen tot die noodlottige 79e minuut. Een vrije trap voor EVV op een kleine 20 meter van het Unitas doel wist Verberk niet goed weg te werken waarna Reno Kochanowski er als de kippen bij was om EVV op gelijke hoogte te brengen: 1-1. In de slotfase had de score nog alle kanten op kunnen gaan; over en weer wat kansen maar gescoord werd er niet meer, waardoor beide het eerste punt in deze competitie bij mochten schrijven.

Teleurgesteld
Unitas-trainer Jeroen van Bezouwen was niet zozeer boos op zijn ploeg, die had verzuimd zich te belonen: ,,Boos niet echt, een tikkeltje teleurgesteld is beter geformuleerd. In de eerste helft deden we niet veel fout. We zetten van begin af aan goed druk, alles ging goed behalve dat we faalden in de afwerking. Dat het in de tweede helft alsnog mis ging hebben we grotendeels aan onszelf te danken. De kracht was weg en we gingen mee in hun spel. Maar goed: voor hetzelfde geld was de score negatief uitgevallen. We hebben tenminste nog een puntje”.

EVV-trainer Rene Eijer (foto) was heel blij met dat ene puntje. ,,We lieten ons in de eerste 45 minuten overdonderen op alle fronten. Wat omgezet in de tweede helft en dat leverde effectiever en gevaarlijker voetbal op. Ik zag toen eigenlijk weer een team voetballen zoals we gewend zijn te spelen en waar we het vorige seizoen een top-10 plaats mee wisten te behalen”.

Aanwinsten
Hoe staat het met de nieuwe aanwinsten Kovi & Uhia? Eijer: ,,Zowel Koyi (spits) als Uhia (vleugelannvaller) zijn beide nog niet spelgerechtigd terwijl Koyi ook nog het nodige wedstrijdritme mist. Over enkele weken zullen ze aansluiten en dat gaat ongetwijfeld nog meer rendement opleveren.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie