maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | Unitas knock-out bij Achilles Veen

REPORTAGE | Unitas knock-out bij Achilles Veen

Derde Divisionist Unitas was met de beste bedoelingen naar het Brabantse Veen gekomen. Men wilde het KNVB-bekeravontuur via winst op het plaatselijke Achilles Veen (Hoofdklasse zaterdag) graag een vervolg gaan geven maar dat liep gisteren even iets anders op sportpark de Hanen Weide in het Brabantse land..

De meeste bezoekers hadden op voorhand de beste kansen toegedicht aan Unitas, de ploeg die een fraaie 5e plaats op de ranglijst in de 3e Divisie bezet en afgelopen zondag nog een knappe overwinning boekte in Utrecht tegen Hercules.

Achilles Veen stelt in het huidige seizoen teleur. Bij aanvang van de kompetitie had trainer John Karelse zich nog duidelijk uitgesproken om mee te gaan doen in de strijd om de bovenste plaatsen maar met 7 punten uit 8 wedstrijden moet men het voorlopig doen met een plaats in het rechter rijtje.

Het werd voor de ploeg uit Gorinchem een complete offday in Veen. De 4-0 nederlaag waarop Unitas werd getrakteerd kwam in het kamp van Unitas aan als een stevige knock-out. Een 4-0 verlies is dan ook niet mis! Men werd volkomen overklast door de groenwitten en wist daar nauwelijks iets tegenover te stellen.

Michel van Oostrum: ,,De grootste teleurstelling uit mijn trainerscarrière”

Trainer Michel van Oostrum was na afloop misschien wel de meest teleurgestelde man die er rondliep op de Hanen Weide. “De grootste teleurstelling uit mijn trainerscarrière” zo betitelde de oefenmeester deze nederlaag.

Waar ging het fout?
,,We hadden Achilles Veen vooraf goed bekeken en in kaart gebracht; weten dat het een goede ploeg is met goede spelers en wisten ook dat wij een getergde ploeg tegenover ons zouden krijgen die de slechte kompetitiestart weg wilde spelen. We bereikten vandaag niet een moment onze normale vorm. En dat niet alleen; we deden veel domme dingen, maakten verkeerde keuzes en hielpen Achilles Veen met name bij de 1-0 en 2-0 goed in het zadel door verdedigingsfouten. We zijn vandaag geheel overklast. Ik vind het zonde voor de club, voor de mensen die zich hebben ingezet voor de activiteiten rondom
dit duel en ook voor de penningmeester die wellicht bij doorbekeren had kunnen cashen. Zonde en nog eens zonde”.

Het duel startte met een vuurwerkshow, waarmee Veen wilde laten zien en horen waar het wijd en zijd bekend om staat rondom Oud en Nieuw. De eerste 2,5 minuut van de wedstrijd werd er geknald dat het een lust was. Een knal en kleurshow van de bovenste plank. Arbiter Nick Smit keek er naar en kon er niets aan doen.

,,Ik heb, terwijl de wedstrijd al begonnen was, nog nooit zo’n lang vuurwerk meegemaakt Ik kan er ook niets aan doen want het vuurwerk werd afgeschoten buiten het terrein. Het was overigens wel sfeervol”.

Van begin af aan pakte Achilles Veen de zaken energiek aan. John Karelse had Maarten Boddaert achterin geposteerd om wat meer rust te krijgen. “ Bovendien hebben we met Maarten wat meer leiding achterin. We speelden compacter, met lef en haalden de diepte eruit bij Unitas.”

Een half uur zou het duren voordat Achilles Veen de score zou openen. Uit een pass van Teun Sebregts liet Remon Koenen voor de eerste keer deze avond doelman Ronald Vlot kansloos en zette Achilles op voorsprong(1-0). Toen diezelfde Remon Koenen vlak voor rust voor de tweede keer ontsnapte aan zijn
belagers was het weer raak en kon de thuisclub gaan rusten met een 2-0 voorsprong en vroegen velen zich af ”Zou het dan toch gaan gebeuren?

Unitas kon er weinig tegenover stellen in die eerste 45 minuten. Een schot dat naast ging van Everon Pisas (14e minuut) en een tweetal “net niet” ballen van Jerrel Hak, die al 4 wedstrijden “droog” staat bij Unitas.

In de tweede helft ging Achilles op dezelfde voet door. Goede combinaties, optimale inzet en geloof in eigen kunnen hebbend. Koenen incasseerde in de 47e minuut een gele kaart waar hij het duidelijk niet mee eens was.. Blijkbaar inspireerde hem dat zo dat hij enkele minuten later Sebregts van een pass voorzag die hem alleen voor Vlot bracht. Hij liet deze kans niet onbenut. 3-0 en wedstrijd beslist omdat Unitas niet bij machte was ook maar iets te doen. Het bleef vechten tegen zichzelf.

In de 72e minuut opnieuw gejuich in Veen toen ditmaal Rico Geeroms Unitas voor de vierde keer pijn deed (4-0). Het had nog erger kunnen worden wanneer de voor Thomas Schilders ingevallen Gino Dix enkele minuten later een scoringskans had benut; zijn schot ging echter ver over. Het bleef dus bij 4-0; niet alleen een fraaie zege maar ook een overwinning die goed is voor een stukje clubgeschiedenis want nog nooit wist Achilles zich te plaatsen voor de 2e ronde van de KNVB-beker.

Remon Koenen:,,Doe mij maar Ajax in de Arena”

Dat carnaval vervroegd zijn intrede had gedaan in de kleedkamer van Achilles laat zich begrijpen; de Hollandstalige klanken klonken snoeihard door de gangen en zorgden voor optimale feeststemming in de kleedkamer van de thuisclub en ver daarbuiten. Toch Remon Koenen maar even uit dat feestgedruis gehaald om Voetbal247 te woord te staan.

Heb je vanavond zijn beste wedstrijd in dit nog prille seizoen gespeeld?
,,Ja, dat denk het wel. Ik voel dat de “oude” Remon Koenen er weer aan begint te
komen, begin mij ook weer elke wedstrijd sterker te voelen alhoewel ik me vanavond wel
wat slapjes voelde in het begin”.

Wat denk je dat deze zege gaat betekenen voor de kompetitie?
“Wellicht is dit het startschot van een soort nieuwe start. We zijn natuurlijk niet goed
begonnen maar als we de komende wedstrijden zo spelen als vanavond moeten de punten gaan komen en wie weet waartoe dat nog kan leiden”.

Voorkeur voor een tegenstander in de 2e ronde van de KNVB-beker?
,,Ik ben een fan van Ajax en het is natuurlijk mijn droom om een keer tegen dat grote
Ajax in de Amsterdamse Arena te spelen”

John Karelse: ,,Plannetje “Hoe Unitas te verslaan” uitgekomen”

John Karelse keek het allemaal tevreden aan; zijn mannen hadden eindelijk hun ware gezicht laten zien. “We hebben als leeuwen gevochten en gedisciplineerd gespeeld”.

Ook was zijn plan, dat hij samen met zijn assistent John van Bijsterveld had gemaakt “Hoe Unitas te bestrijden” uitgekomen. Van UNA-Unitas had hij informatie gekregen van Harrie Gommans en bij de wedstrijden Unitas-Gemert en Hercules-Unitas was het tweetal persoonlijk aanwezig. Het bleek een succesvol strijdplan te zijn”. En dan ben je een succesvolle trainer.Toch?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS