vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | UNA laat OSS'20 kansloos en klimt naar 2e plaats

REPORTAGE | UNA laat OSS’20 kansloos en klimt naar 2e plaats

OSS’20 kwam er gistermiddag in Veldhoven achter dat UNA in eigen huis een meer dan lastige opponent is om te verslaan. De vier thuiszeges dit seizoen illustreerden dat overduidelijk. En gisteren kwam daar een vijfde 3-punter bij doordat men OSS’20 met lege handen huiswaarts stuurde.

Wat eigenlijk bij voorbaat te boek stond als een topper in de 3e Divisie Zondag werd dat eigenlijk 90 minuten lang niet. Geen onaardig duel om te zien, maar wel veel fouten, veel kaarten en ondanks die kaarten toch een fair mannelijk duel.

Hoe dat kan met 6 kaarten waaronder een rode voor UNA-verdediger Louis Ben Jagt? Simpel omdat arbiter Vries naar beide teams toe niet echt consequent was met zijn beslissingen waardoor de 22 voetbalacteurs in veel gevallen niet wisten waar ze aan toe waren en dat voor een aantal een kaart opleverde waarbij een vraagteken geplaatst kon worden.

UNA-trainer Harrie Gommans was dolblij dat hij eindelijk weer de beschikking had over zijn 4 wedstrijden geblesseerde aanvaller Serhat Koç. De man met niet alleen vele jaren voetbalervaring op niveau maar ook de man die kwistig strooit met passes en het spelletje prima ziet. Gommans: ,,We zijn zeer voorzichtig geweest met Serhat. Deze week heeft hij een keer lichtjes getraind en pas zaterdag beslist dat hij van de partij wilde zijn. We hebben uitdrukkelijk gezegd dat hij de boel niet moet forceren want anders zijn we hem weer vier/vijf weken kwijt”.

Dat Koç van waarde is bewees hij al in de eerste 10 minuten toen hij en Rob van Boekel elkaar uitstekend wisten te vinden. Alleen tot scoren kwam het nog niet. Dat gebeurde wel in de 19e minuut. Louis Ben Jagt kon helemaal oprukken naar de achterlijn van Oss’20 waardoor het voor de inkomende Brian Boogers een koud kunstje was om de 1-0 binnen te lopen.

Een sterk begin voor UNA, van korte duur want de vreugde duurde slechts enkele minuten. Toen kwam geklungel in de UNA-defensie hen duur te staan. In eerste instantie kon de uitblinkende doelman Kai Huybers (hij werd later uitverkoren tot Man of the Match, HvD) met een katachtige reactie nog redding brengen op een schot van Julian Calor maar in de rebound was het Jos Peltzer die de stand in evenwicht bracht(1-1).

Het publiek behoefde niet lang te wachten op het volgende doelpunt. Een beauty! Ongelukkig hands van Bart Spierings leverde een vrije trap op voor UNA net buiten het strafschopgebied. Rob van Boekel ging achter de bal staan en krulde deze met een prachtige, onhoudbare trap, achter doelman Rick van der Leest (2-1) en zorgde ervoor dat de thuisclub met een voorsprong ging rusten. Na de thee werd het er niet beter op. Oss’20 deed er van alles om om de wedstrijd te keren maar de geringe aanvallen leverden nauwelijks rendement op.

Bertran Kreekels: ,,De uitblinkers van woensdag gaven nu ‘niet thuis'”

Bertran Kreekels had er na afloop wel een verklaring voor: ,,We haalden gewoon niet ons niveau en de gretigheid zoals we dat lieten zien afgelopen woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. De uitblinkers van woensdag vielen nu door de mand. Dat we niet echt gevaarlijk werden was natuurlijk ook te danken aan de tegenstander. Ze lieten ons niet in ons spel komen”

De sporadische keren dat de voorwaartsen gevaarlijk werden was daar Kai Huybers die telkens op de juiste plaats stond. Betran Kreekels bracht o.a. Tony de Groot en Jari van Ginkel nog in voor Julian Calor en Bob Adriaans maar ook zij konden de wedstrijd niet keren.

Aan de andere kant leverde ook de UNA-aanvallen niet echt gevaar op en na de 2e gele kaart van Jagt (80e minuut) had de thuisclub de laatste 10 minuten de handen meer dan vol om de 2-1 vast te houden en over de streep te trekken.

Toen na 85 minuten Samuel Franssen plaats maakte voor de nog fitte Azziz Dahir wilde deze nog wel laten zien dat hij van waarde kan zijn. Hij bediende Max van den Akker met een fraaie pass die snoeihard de eindstand bepaalde op 3-1. Een belangrijke zege waarmee UNA oprukt naar de 2e plaats op 4 punten achterstand van koploper OFC waar men over 14 dagen op bezoek gaat.

Harrie Gommans: ,,Geen hoogstaande wedstrijd maar er zat wel van alles in”

Harrie Gommans was blij met de zege: ,,Het was dan weliswaar geen hoogstaand duel maar er zat wel van alles in. We hadden het initiatief, speelden opportunistisch en kwamen bij balverlies snel terug. Het enige dat we er in de komende wedstrijden nog uit moeten krijgen zijn de kleine slordigheden maar daar gaan we aan werken.”

Koç: ,,We hebben voor elke meter gevochten”

En hoe ging het met Serhat Koç, de speler die er na een aantal weken afwezigheid weer vanaf het begin bij was. ,,Ik heb vanmiddag een goed gevoel overgehouden. Weliswaar heb ik niet gescoord maar hopelijk heb ik toch mijn waarde kunnen bewijzen voor het team. We hebben als team voor elke bal gevochten en we moeten nu proberen deze vorm vast te houden en de komende weken door te trekken.”.

Nog last gehad van de blessure want iedereen bij UNA hield zijn hart vast toen je in de 35e minuut kermend van de pijn bleef liggen? Koç: ,,Dat was een ongelukkige val na een aanraking met een tegenstander. Ik heb daar in het verdere verloop van de wedstrijd geen last van gehad. Met de knie gaat het overigens prima; hij is stabiel en heb er nauwelijks last van gehad”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS