zaterdag, april 17, 2021
Home Competities Hoofdklasse REPORTAGE | Topweek voor Achilles Veen na nipte zege op Zwaluwen Vlaardingen

REPORTAGE | Topweek voor Achilles Veen na nipte zege op Zwaluwen Vlaardingen

Als men vooraf de ranglijst had bekeken was de voorspelling van de wedstrijd in de Hoofdklasse tussen het nog puntloze Zwaluwen Vlaardingen en het nog zonder verlies zijnde Achilles Veen niet zo bijster moeilijk geweest: een ruime overwinning voor de gasten.

- Advertentie -

Maar dat is op papier! De bal is echter rond en dat bleek ook zaterdagmiddag in Vlaardingen, waar de elf van trainer John Karelse al voor de 3e keer deze week in actie moesten komen.

Vorig week zaterdag bond met DHSC met maar liefst 4-1 aan de zegekar, woensdag j.l. bereikte men ten koste van derdedivisionist Gemert de 1e ronde van de KNVB beker en vandaag dus op een ‘echt’ veld tegen Zwaluwen in Vlaardingen.

Zwaluwen wist dan weliswaar nog geen enkel punt binnen te halen maar alleen de nederlaag tegen Feyenoord(6-1) was verdiend te noemen; in de verloren wedstrijden tegen SV Poortugaal(4-3) en FC ’s-Gravenzande(3-2) had men zeker meer verdiend dan een nipte nederlaag.

Het begon allemaal voortvarend voor de deze middag in het rood gestoken Veners. In de 4e minuut passte Thomas Schilders op Niek Wilborts die geen moment aarzelde en doeltreffend uithaalde(0-1). Een flitsender begin kon men zich niet bedenken. Maar Zwaluwen zat zeker niet stil. Met name de oudste speler van het veld, de 38-jarige Adair Veiga Lopes liet zien dat hij nog over een aardige snelheid beschikt, waar de Achilles terdege rekening mee moest houden. Daarbij gevoegd de razendsnelle Darnell Hall(afkomstig van de Sparta Jeugd) en Etson Galong (ex-Excelsior’20 ) waren spelers die de Veense verdedigers het leven soms aardig lastig wisten te maken.

Nonchalance
Bij Achilles was met name de passing slordig; veel ballen kwamen niet aan en er sloop een zekere mate van nonchalance in het spel. En die nonchalance zou Achilles na een half uur op gaan breken.
Bij een van de schaarse aanvallen van Zwaluwen speelde Etson Galon de toegekende vrije trap op maat in de voeten van Veiga Lopes die geen moeite had om doelman Jan Schimmel voor de eerste maal te passeren deze middag en Zwaluwen naast Achilles te brengen(1-1). Het weer werd er hierna niet beter op; het spel ook niet.

Rico Geeroms kreeg vlak voor rust nog een ideale kans om Achilles op voorsprong te zetten. Zijn schot belandde echter in de handen van goalie Michael de Leeuw.

De tweede helft een duidelijk ander spelbeeld. Trainer Karelse had zijn mannen blijkbaar aan het verstand gebracht dat er op deze manier niet gewonnen zou gaan worden in Vlaardingen. Achilles domineerde van minuut 46 tot minuut 90 , kreeg ook verschillende kansen zonder er echter ook maar een te benutten. Zwaluwen kon daar weinig tegenover stellen.

In de 65e minuut moest de thuisclub toch toezien hoe Achilles op voorsprong wist te komen. Een pass van Zain Moghal werd door topscorer Remon Koenen koelbloedig afgewerkt(1-2).

De vreugde was slechts van korte duur in het Achilles kamp. Bij de eerste de beste uitval van Zwaluwen kreeg men een corner. Uit de daaruit volgende scrimmage was het Veiga Lopes die voor deze 2e keer deze middag de bal achter Schimmel liet verdwijnen(2-2).

In het resterende gedeelte van de wedstrijd ontspon zich een strijd die beide kanten op kon. Achilles bleef aanvallen; Zwaluwen bleef loeren op die ene counter die hen, overigens geheel tegen de verhouding in, de winst nog zou kunnen gaan opleveren.

En die ene counter kwam er ook nog vlak voor tijd voor Zwaluwen. Jazzy Adams brak door, ging alleen op doelman Schimmel af maar speelde de bal een halve meter te ver voor zich uit waardoor Schimmel kon redden.

Het venijn zit ‘m in de staart, luidt een Nederlands gezegde. En dat was ook het geval bij Zwaluwen-Achilles. Toen iedereen zich al verzoende met een puntenverdeling perste de voorhoede van Achilles er nog een laatste wanhoopsoffensief uit. Het was uiteindelijk Maarten Boddaert die zich ontpopte tot matchwinner.

Maarten Boddaert (archieffoto)

Hij verschalkte Zwaluwen doelman de Leeuw voor de derde maal deze middag, zorgde er ook voor de derde keer deze week de volle winst bij Achilles bleef. Dat in de slotseconden de ingevallen Ousmane Traore de 4-2 op zijn schoen had maar deze poging verijdeld zag worden door een redding met de voet van de Leeuw was louter en alleen van belang voor de statistieken. Toen men bij Achilles na afloop ook nog eens vernam dat FC ’s-Gravenzande op eigen veld verloren had van Rijnvogels, veranderde de Achilles kleedkamer al snel in een Hollands Bruin Café, van waaruit de ene na de andere Hollandse meezinger klonk. Dankzij deze zege is Achilles alleen aan kop gekomen en dat moest gevierd worden.

Aan de andere kant was Zwaluwen trainer Henk de Zeeuw des duivels: ,,Dat gebeurt ons nu al voor de 3e keer dit seizoen dat we punten in de laatste minuten weggeven. Dat moet een keer stoppen want anders raken we te ver achter”.

Adair Veiga Lopes blijft nuchter
Adair Veiga Lopes was met zijn 38 jaar de oudste speler op het veld en dat was hem niet aan te zien. Hij was niet alleen een lastpost voor de Achillesdefensie maar hij scoorde ook beide doelpunten voor Zwaluwen. ,,Dat was niet de eerste keer hoor”, zei de man die van oorsprong afkomstig is uit Kaapverdië en eerder zijn scoringstalent toonde bij o.a. Excelsior Maassluis en SC Feyenoord. ,,Nu ben ik weer terug bij mijn cluppie. Ik train 2x per week en voor mezelf ben ik ook nog een aantal keren extra per week bezig op conditioneel gebied dus dat zit wel goed.” Dat was hem ook aan te zien. De spits oogt fit en zal namens Zwaluwen ongetwijfeld nog veel gaan scoren dit seizoen.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..