woensdag, december 7, 2022
Voetbal247.nlClubsASWHREPORTAGE | TEC trekt aan het langste eind bij ASWH

REPORTAGE | TEC trekt aan het langste eind bij ASWH

Het is altijd maar afwachten wat een eerste wedstrijd van het seizoen teweeg brengt. Dan kunnen de oefenwedstrijden nog zo hoopvol stemmen, wanneer de competitie van start kracht kan er van alles gebeuren en zijn alle gewonnen en gespeelde oefenduels gedevalueerd tot niets. Alleen ‘het eggie’ telt. Nu gebeurde er in Hendrik Ido Ambacht bij het treffen tussen ASWH en TEC niet zo heel veel schokkends; het was een leuke wedstrijd die zich veelal op het middenveld afspeelde en een handjevol kansen te weeg bracht. De thuisclub had in het begin niet echt veel moeite om de fanatiek gestarte oranjewitten van zich af te houden.

De eerste kans was zelfs voor ASWH in de persoon van Luuk Admiraal, zijn schot ging echter over. Aan de andere kant was een minuut later bijna wel raak. Het was te danken aan de goed keepende Bryan Janssen die Kevin Sterling van de openingstreffer afhield. In de rest van de eerste helft werd ook duidelijker het manco zichtbaar , waar men het komende seizoen mee te kampen gaat krijgen: de productiviteit. Achterin met onder andere Bryan Janssen(betrouwbare sluitpost) en ‘rots in de branding’ Henrico Drost kan de elf uit Ambacht het verdedigend aardig klaren; aanvallend ziet het er bij tijd en wijlen ook best leuk uit maar het gemis
aan een echte ‘killer’ zich in de loop van het seizoen gegarandeerd laten voelen.
TEC beschikt over een aantal snelle, behendige spelers die stuk voor stuk goed, verrassend, fris aanvalsspel op de mat kunnen leggen. We hebben het dan over: Junior Ebobo, Kevin Sterling en Dillivio Hoffman. Gino Bosz staat z’n mannetje op het middenveld terwijl Basil Camara menig aanvaller een slechte middag zal gaan bezorgen.

In het doel Mathijs Jan Swanveld; deze middag een dikke voldoende scorend.
Voor sommigen wellicht een relatief onbekende naam als sluitpost maar niet voor TEC-trainer Hans van der Haar: ,,Deze doelman is afkomstig uit een universiteitsteam, Virginia Tech University, en traint al een aantal maanden bij ons mee dus ik weet wat hij kan. Hij is gedreven, talentvol en pas 22 jaar. Kunnen we
nog veel plezier aan beleven”.

Ging de rust dus met een 0-0 stand in. Na de thee eigenlijk een identiek beeld. Twee ploegen die moeizaam tot aanvallen kwamen. Fabian Korporaal (ASWH) lepelde over en ook Peter Verhoeve (ASWH) wist niet met een droomkans om te gaan. Ook de TEC aanval haperde; men werkte hard maar effect sorteerde het nog niet bepaald.

Basil Camara viert de treffer met zijn ploeggenoot


ASWH kreeg wat meer aanvallende impulsen toen Lester Pires in de plaats kwam van Luuk Admiraal (73e minuut). En juist dat had de ASWH aanval nodig maar de TEC defensie gaf geen kik. En uitgerekend toen het publiek (375 personen) zich al langzaam ging verzoenen met een puntenverdeling ging het mis bij ASWH achterin. Uit een onoverzichtelijke situatie was het uiteindelijke Kevin Sterling die koppend TEC op voorsprong bracht.

Een wanhoopsoffensief van de Ambachtenaren mocht niet meer baten; men zag geen kans om de score nog een ander aanzien te geven. TEC ging er met de eerste drie punten vandoor, ASWH bleef met lege handen achter.

TEC gaat ongetwijfeld nog veel meer punten halen, de thuisclub moet uitkijken dat het met name in deze openingsfase van de competitie tegen niet al te veel puntenverlies aanloopt want dan kan het wel eens een zwaar seizoen gaan worden.‘TERECHTE ZEGE GEZIEN DE KANSENVERHOUDING’

Hans van de Haar


Hans van de Haar vond de zege terecht, gezien de kansenverhouding. ”Ik heb er 5 voor ons geteld en 2 voor hen. Ik was ook benieuwd hoe mijn team zou gaan spelen na 1,5 jaar alleen maar een aantal oefenwedstrijden, waar we prima resultaten behaald hebben maar die af en toe ook wat zaken verbloemden”.

Waarom de kersverse aankoop Denis Mahmudov op de bank laten beginnen?
Van de Haar: “ Simpel, Denis is nog niet fit genoeg. Hij is pas laat aangesloten bij ons, heeft enkele oefenwedstrijden meegespeeld maar heeft nog niet het niveau waar ik hem op verwacht, vandaar bij de reserves”.

Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?
“Eigenlijk zijn dat er twee te beginnen met handhaven in de 2e Divisie en als dat zou lukken zou dat al een prima prestatie zijn, en dan komt automatisch de 2e doelstelling in beeld: eindigen in het linkerrijtje”.

‘NET NIET; HET VERSCHIL MET HET LAATSTE SEIZOEN’

Rogier VeenstraOok ASWH trainer Rogier Veenstra moest erkennen dat zijn ploeg maar weinig echte kansen had gehad. ,,Maar daar zag je nu het verschil met het laatste seizoen. Toen gingen de kleine kansjes er af en toe in en bleven we aan de positieve kant van de score en nu gebeurde dat niet”.

Spits Junior Ebobo was blij met de teamprestatie maar niet over zijn eigen spel.
Hij lachte dan ook niet bij de treffer. Hoe kwam dat?
,,Oh, dat ging niet bewust hoor. Uiteraard was ik wel blij met het doelpunt maar ik moest van ver komen om iedereen te feliciteren vandaar misschien”.

Wat vond je van je eigen spel?
,,Het kan en moet veel beter, maar ja, het is pas het eerste kompetitietreffen en we hebben er nog 33 te gaan, aldus de man uit Amstelveen, die minimaal 3x per week de afstand Amstelveen-Tiel v.v. overbrugt.

Is dat geen hele opgaaf?
,,Welnee joh, we rijden samen. Mike Vreekamp, Kevin Sterling en ik en hebben de grootste lol”.

Je bent een echte spits; wat denk je van dit seizoen?
,
,Ik zal pas tevreden zijn als ik minimaal 20 doelpunten heb gescoord. Dat moet lukken al moet ik er wel direct bij zeggen dat ik veel te danken heb aan Hans (van de Haar). Hij brengt me de fijne kneepjes van het spitsenvak bij”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS