Volg ons

REPORTAGE | SteDoCo walst over Ajax amateurs heen

Ajax amateurs

REPORTAGE | SteDoCo walst over Ajax amateurs heen

SteDoCo-trainer Frans Adelaar was na afloop van SteDoCoAjax een meer dan tevreden man. Hij noemde de 4-1 zege op het hoofdstedelijke Ajax een zakelijke, dik verdiende overwinning: ,,En inderdaad, de score had met een beetje meer geluk en trefzekerheid een stuk hoger uit kunnen vallen.”

Adelaar: ,,Het is altijd maar weer afwachten in het voetbal. Je kunt dan wel de kampioen van de voorbereiding zijn, maar belangrijk is die eerste wedstrijd en die staat als een huis”.

Schröder strikes again
Het was al snel raak in Hoornaar, want het aanwezige publiek hoefde slechts 3 minuten te wachten toen SteDoCo de eerste competitietreffer aan liet tekenen. Milad Intezar bracht Benjamin van Wanrooij op rechts in stelling en diens pass was precies op maat voor aanvoerder Joran Schröder, die geen moment aarzelde en de 1-0 aan liet tekenen.

Stedoco overrompelde Ajax totaal in deze openingsfase. De Amsterdammers wisten totaal geen raad met de bliksemstart van de thuisclub. Joran Schöder verzuimde in de 9e minuut de marge te vergroten naar twee door voor open doel te missen.

,,We zijn in ieder geval in de breedte gegroeid en ook doet het me deugd dat er meerdere spelers kunnen scoren”

In de 25e minuut was het wel weer raak. Guytano dos Santos bracht de thuisclub op 2-0. Het was maar goed dat doelman Mark Smith attent was want bij één van de sporadische uitvallen van Ajax moest hij zowaar reddend optreden. Een vrije trap van Timo van Roemburg spatte uiteen op de vuisten van de SteDoCosluitpost.

Marlon Pareira was de derde speler die deze middag zou gaan scoren voor SteDoCo. Uit prima voorbereidend werk van Vincent Verheul werd het 3-0 en was de wedstrijd voor rust al zo goed als beslist. De ploeg uit Hoornaar liet de teugels even vieren, met als gevolg dat Ajax vlak voor rust via Ricardo Fransberg wat terug kon doen: 3-1.

Concentratie
Na de thee had Frans Adelaar zijn team maar met twee opdrachten het veld ingestuurd: ,,Probeer de marge te vergroten en hou de concentratie vast”. Dat eerste lukte in de 53e minuut, waarbij Bryan Jongeneel uit een corner van Jesse Wielenga Ajaxdoelman Ruben Zandwijken voor de vierde keer deze middag het nakijken gaf.

Daar bleef het verder bij. Ajax was niet bij machte om aanvallend nog potten te breken, SteDoCo hield de zaak achterin gesloten en vond het wel welletjes bij 4-1. De eerste competitiepunten waren binnen en dat was het belangrijkste voor deze middag; de lijn van de vriendschappelijke duels voortzetten: winnen.

Optimisme
Of we met deze klinkende zege Frans Adelaar tot een uitspraak konden ontlokken aangaande zijn verwachtingen voor het huidig seizoen? ,,We zijn in ieder geval in de breedte gegroeid en ook doet het me deugd dat er meerdere spelers kunnen scoren, zoals vanmiddag. Dat stemt tot optimisme en hopelijk komt dat aan het eind van het seizoen tot uiting in een hogere klassering dan het vorige seizoen.” Zaterdag wacht voor SteDoCo ACV in Assen en daarna ongetwijfeld de ‘thriller’ in eigen huis tegen DVS’33.

Samenvatting: SteDoCo TV

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Ajax amateurs