zondag, mei 22, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagREPORTAGE | SteDoCo bekert eenvoudig verder ten koste van FC Lisse

REPORTAGE | SteDoCo bekert eenvoudig verder ten koste van FC Lisse

SteDoCo mag zich op over drie weken de tegenstander van Westlandia noemen in de eerste ronde van de KNVB Beker. De ploeg van Frans Adelaar kende dinsdagavond maar zelden moeite met het ook in de Derde Divisie uitkomende FC Lisse. Na een vroege voorsprong bouwde de ploeg uit Hoornaar de score in de tweede helft uit en kwam de overwinning eigenlijk nooit echt in gevaar. Hoogtepunt van de avond was de 0-2 van Vincent Verheul. De andere goals in de wedstrijd – die in 0-3 eindigde – kwamen van de voeten van Gianni Tiebosch en Guytano dos Santos.

Na een sterke start van de competitie liep SteDoCo afgelopen zaterdag voor het eerst tegen een nederlaag aan. Excelsior’31 sloeg in de slotfase tweemaal toe en bezorgde zo Frans Adelaar en co de eerste verliespartij in de Derde Divisie Zaterdag van dit seizoen. Weinig tijd om hier over in te zitten was er niet, want dinsdagavond stond op een nat sportpark Ter Specke het bekerduel tegen thuisclub FC Lisse op het programma. Lisse, getraind door Raymond Bronkhorst, kent een redelijke start van de competitie waar vooral de 4-1 overwinning op titelfavoriet Sparta Nijkerk maakte een grote indruk. Bovendien wisten beide ploegen dat het, mocht het deze ronde overleven, zou gaan uitkomen tegen het in de Derde Divisie Zondag acterende Westlandia en dat daar dus best kansen gaan liggen om naar de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi te gaan.

“Keeper Mark Smith hield zijn doel net zo schoon als zijn maagdelijk witte tenue.”

SteDoCo begon goed aan de wedstrijd en knalde fel uit de startblokken. Lisse had moeite met het goede drukzetten van de gasten en moest dit al vroeg in de wedstrijd bekopen met een tegendoelpunt. Het ging na vier minuten al mis toen SteDoCo via Milad Intezar de bal onderschepte en de bal via Guytano dos Santos ineens voor de voeten lag van middenvelder Gianni Tiebosch. Tiebosch had alleen goalie Erik Cummins nog voor zich en verschalkte de uitgekomen doelman met een geplaatst schot in de korte hoek: 0-1. Zo had de ploeg van Adelaar al heel snel wat het wilde en kon zich vanaf dat moment richten op de reactie van FC Lisse. Doordat de thuisploeg op achterstand stond, was het logisch dat het meer het initiatief in handen nam om richting het doel van keeper Mark Smith te trekken. De aanvalspogingen van de thuisploeg waren echter vrij ongevaarlijk, al hoewel verdediger Kevin van der Zwet vlak na de goal van Tiebosch zijn ploeg al op gelijke hoogte kunnen zetten toen hij vanaf randje 16 kon uithalen. Smith kon deze bal goed overkijken en hoefde niet in actie te komen. De 33-jarige keeper keepte dinsdagavond in een maagdelijk wit tenue en hoefde deze eigenlijk niet te bevuilen door het gebrek aan echte doelpogingen van de thuisclub. SteDoCo bleef rustig en was niet onder de indruk van de poging tot aanvallen van de opponent uit de Bollenstreek. Zelf trok het nog maar weinig naar voren en daardoor was de 0-1 ook een logische ruststand.

“Een beauty van een goal op een regenachtige avond in een troosteloze ambiance. Het had een mooier podium verdiend.”

In de tweede helft wilde Lisse al snel weer ten aanval trekken om de gelijkmaker te forceren, maar al vroeg kreeg het via SteDoCo linksbuiten Vincent Verheul een enorme dreun toen hij, tien minuten na rust, op formidabele wijze de 0-2 binnenschoot. Verheul kreeg de bal in de linkerkant van het zestienmetergebied van aanvoerder Jesse Wielinga en plaatste de bal heel subtiel, via de binnenkant van de paal, in de verre hoek.

Een beauty van een goal op een regenachtige avond in een troosteloze ambiance. De goal van Verheul verdiende een mooier podium, maar het resultaat was er niet minder naar. Het was 0-2 en de overwinning leek in de tas. De ploeg van Adelaar pakte steeds meer de controle over de wedstrijd en verdiende de stand die op het scorebord werd weergegeven. In de fase daarna probeerde Lisse nog wel wat om te gooien om zodoende weer terug in de wedstrijd te komen. Bronkhorst was al relatief snel door zijn vijf wisselmogelijkheden heen, maar tot enig effect leidde dit eigenlijk niet.

SteDoCo was zeer effectief en besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief en ook deze goal was weer een fraaie. De ploeg uit Hoornaar speelde zich onder de aanvallende druk uit en stuurde rechtsbuiten Benjamin van Wanrooy weg. De ex-prof benutte zijn snelheid optimaal, passeerde zijn man en trok de bal goed voor op de compleet vrijstaande Guytano dos Santos die de bal beheerst in de verre hoek schoof. De overwinning was nu helemáál in kannen en kruiken en mocht de overwinning bij de 0-2 al in de tas hebben gezeten, dan was de tas nu dichtgeritst en in de bus gezet. Lisse kwam na de 0-3 nog wel één keer dichtbij de eretreffer, maar keeper Smith hield zijn doel net zo schoon als zijn maagdelijk witte tenue en keerde de inzet van invaller Jaïro Schet vanaf een meter of 10 van het goal.

Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor SteDoCo en speelt het over 3 weken op Sportpark de Hoge Bomen tegen Westlandia. FC Lisse had niet de aanvallende power om het de ploeg uit Hornaar echt lastig te maken. Het aanvalsspel van de thuisploeg was vooral opportunistisch, maar SteDoCo speelde een degelijke partij voetbal en mag zich de verdiende winnaar noemen. Zaterdag (mits het doorgaat) treden beide ploegen weer aan. Dan wacht SteDoCo de ontmoeting met GOES, terwijl FC Lisse op bezoek gaat bij Staphorst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]