dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagREPORTAGE | Sparta Nijkerk maakt het zich onnodig moeilijk tegen SteDoCo

REPORTAGE | Sparta Nijkerk maakt het zich onnodig moeilijk tegen SteDoCo

Op papier leek de wedstrijd in Hoornaar tussen de plaatselijke trots Stedoco en het bezoekende Sparta Nijkerk er een om er eens goed voor te gaan zitten. Ideaal voetbalweer en twee teams die vol voor de winst moesten gaan omdat beide met een puntenverdeling niets zouden opschieten. Voor de thuisclub was de volle winst onontbeerlijk om aansluiting te krijgen met het linkerrijtje en niet in deze fase al op een al te grote afstand gezet te worden; voor de gasten uit Nijkerk waren de drie punten bitterde noodzaak om de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag te blijven aanvoeren.

Eerder deze week hadden zowel Stedoco en Sparta Nijkerk veel positiviteit getankt in hun bekerwedstrijd. Stedoco voorkwam via een 3-2 zege in en tegen Hoek dat de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen het Hoofdtoernooi van de KNVB Beker kwam binnengewandeld. Sparta Nijkerk had een verlenging nodig om eersteklasser Sliedrecht met een 2- 0 nederlaag uit te schakelen.

Eric Speelziek over Janic Makizodila: ,,Een atleet die kan voetballen”

Trainer Eric Spelziek was blij dat hij weer een beroep kon doen op Janic Makizodila, die na een blessure terugkeerde in de basis. Dat betekende meer rust achterin. Speelziek: ,,Janic in de ploeg betekent: Een atleet in de ploeg die kan voetballen, sterk in de lucht is en ook nog eens een persoonlijkheid is”. Ook kon Speelziek na een afwezigheid van een jaar beschikken over Wesley de Laat, die in de slotfase nog wat speelminuten gegund werd door Speelziek. Ook Jerry Geurtsen was er weer bij zodat Sparta Nijkerk eigenlijk op volle oorlogssterkte aan de aftrap kon verschijnen.

SteDoCo had vooraf goede hoop op een gunstige afloop. Adelaar: ,,Mijn ploeg werk hard en toont karakter”. Het publiek kreeg geen hoogstaande wedstrijd te zien. Een duel met in de eerste 45 minuten een veel te laag tempo dat bij tijd en wijlen meer op ‘Walking Football’ leek dan op een duel uit de Derde Divisie. Ook een wedstrijd waarin SteDoCo duidelijk moeite had met het systeem dat Sparta Nijkerk hanteerde (5-3-2) en waarop de ploeg van Frans Adelaar met name in dit eerste deel geen grip op kon krijgen. En toch had niemand vreemd opgekeken wanneer SteDoCo brutaal na 4 minuten de leiding had genomen. Het vizier van Joran Schröder stond echter niet op scherp.

Ondertussen combineerde Sparta Nijkerk vrank en vrij, waarbij Roy Bakkenes veelal als architect in de voorhoede van de Nijkerkers fungeerde. Hij eiste veel ballen op en strooide
kwistig met passes. SteDoCo-doelman Petar Stoskovic werd met regelmaat op de proef gesteld. Onder andere door een onverwacht schot van Bakkenes in de 32e minuut. En wat te denken van de pegel van Maurice de Ruiter. In beide gevallen kwam de SteDoCo-goalie als overwinnaar uit de strijd.

Voorin kon SteDoCo echter geen potten breken na de onstuimige beginfase; het publiek hield zijn hart vast en vroeg zich af wanneer de Sparta-treffer zou gaan vallen. In de 39e minuut was het zover. Bryan Burgerhout haalt van 20 meter snoeihard uit en laat Stoskovic kansloos: 0-1

Frans Adelaar: alles omgooien en ook naar 5-3-2

Na de thee zat er voor Adelaar maar een ding op. ,,Ik gooide alles om en ging ook 5-3-2 spelen, waardoor we meer balbezit kregen en elkaar ook beter wisten te vinden. We kwamen wat beter in de wedstrijd en waren in ieder geval de gelijke van Sparta Nijkerk”.

Kansen kwamen er over en weer. De kleine Sparta Nijkerk-doelman Wouter Beukers onderscheidde zich tot tweemaal toe met knappe reddingen waarmee hij de thuisclub van een zekere gelijkmaker afhield. Aan de andere kant waren de bezoekers dichtbij een tweede treffer die hen wat meer zekerheid zou brengen. Maar Makazodila en Buitenhuis zagen geen kans om de 2-0 op het scorebord te laten verschijnen.

In de slotminuten een blessure van Schröder (hoogstwaarschijnlijk een hamstringblessure) die hopelijk niet nog meer averij oplevert voor trainer Adelaar die zich ongetwijfeld een andere competitiestart had voorgesteld dat de karige 5 punten die uit de 6 gespeelde wedstrijden bijeen zijn gesprokkeld.

Over de samenwerking Schröder/Pilon wilde Adelaar nog wel wat kwijt. ,,Het belangrijkste is dat we Olivier Pilon eerst 100% blessurevrije en wedstrijdfit krijgen. Hij heeft afgelopen periode amper getraind en na de keuring van donderdag j.l. was het spelen van een helft het maximale. Alles heelhouden is de remedie. En ook nu moeten we maar eens kijken wat er met Schröder aan de hand is. Voorlopig bekijken we het van week tot week”.

En ondanks het sportieve karakter van deze wedstrijd deelde arbiter Sven Spaan en passant ook nog 5 gele kaarten uit. Drie voor Stedoco (Milad Intezar, Steven Edwards en Jeroen Sterrenburg) en twee voor Sparta Nijkerk (Mike Ahrens en Justin van Groen).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD