Volg ons

REPORTAGE | Sparta Nijkerk gaat verder waar het gebleven was in de Derde Divisie

Derde Divisie Zaterdag

REPORTAGE | Sparta Nijkerk gaat verder waar het gebleven was in de Derde Divisie

Op sportpark De Ebbenhorst liet Sparta Nijkerk zaterdag zien waarom de buitenwereld ook dit seizoen weer veel verwacht van de ploeg van trainer/coach Eric Speelziek. De laatste lijstaanvoerder van het abrupt gestopte seizoen 2019/2020 was veel te sterk voor promovendus ACV uit Assen (4-0). De overwinning was zeker niet geflatteerd te noemen aangezien de Spartanen nog meerdere kansen lieten liggen.

Flitsende start
De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken op het eigen sportpark, in de eerste zes minuten van de wedstrijd moest ACVdoelman Ben Wormmeester drie keer ingrijpen om een achterstand te voorkomen. Dit twee keer op een inzet van Jesse van Nieuwkerk en één keer toen Maurice de Ruiter voor hem verscheen na een uitstekende combinatie van Sparta Nijkerk. Na dertien minuten spelen kregen de Spartanen loon naar werken. Jerry Geurtsen gaf de bal aan Roy Bakkenes die vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde en daarmee de doelman van ACV wist te passeren (1-0). 

,,Dat was een slim moment van Maurice de Ruiter, toen was het een kwestie van een hoek uitkiezen”

ACV wist geen vuist te maken tegen de lijstaanvoerder van het voorgaande seizoen. De ploeg uit Assen moest zich meer richten op de verdedigende taken dan dat het de aanval kon zoeken. De tweede treffer van Sparta Nijkerk was dan ook geen verrassing. Een toegekende vrije trap werd snel genomen door Maurice de Ruiter, hij wist Janic Makizodila te vinden die de bal hard en laag binnen schoot (2-0). ,,Dat was een slim moment van Maurice de Ruiter. Hij zag dat de verdediging zich alleen maar bezig hield met het geven van een voorzet. Ik kwam daardoor een ogenblik vrij te staan en door kort contact tussen ons kon hij de bal eenvoudig meegeven en kwam ik alleen voor de keeper te staan. Toen was het een kwestie van de hoek uitkiezen,, aldus de doelpuntenmaker na afloop van de wedstrijd tegenover Voetbal247.

Derde treffer
Als ACV nog met enige hoop op een goed resultaat de kleedkamer had verlaten na de pauze dan was dat gevoel binnen twee minuten al verdwenen. Een verdediger van de formatie uit Drenthe werkte de bal weg in het strafschopgebied, maar deze kwam terecht bij Jesse Buitenhuis die deze binnen kon werken waardoor de drie punten eigenlijk al in de tas gedaan konden worden (3-0). In de 54ste minuut kreeg ACV de mogelijkheid om iets terug te doen door een onoplettendheid in de defensie van de tegenstander. Invaller Ezra Schrijver moest echter zijn meerdere erkennen in doelman Coutinho die een tegentreffer wist te voorkomen. Dit nadat Schrijver in een één tegen één situatie geplaatst werd door een mooie dieptepass van Nande Wielink.

Bep Bakhuys
Sparta Nijkerk bleef heer en meester op het veld en in de 62ste minuut was het Roy Bakkenes die zijn tweede en de vierde treffer voor Sparta Nijkerk aan liet tekenen. Jerry Geurtsen wist goed door te zetten aan de rechterzijde van het speelveld en gaf de bal voor naar het strafschopgebied. Bakkenes kopte de bal binnen met een snoekduik, voor de oudere lezers ‘een onvervalste Bep Bakhuys-treffer’ (4-0). In de laatste minuten kreeg ACV nog wel de kans om de spreekwoordelijke eer te redden, maar het zat de ploeg ook niet echt mee. Schrijver zag zijn inzet namelijk op de lat boven Coutinho verdwijnen in plaats van in het net.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag