Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

REPORTAGE | Sparta Nijkerk dankt ‘magneet’ De Ruiter tegen Sportlust ’46

REPORTAGE | Sparta Nijkerk dankt ‘magneet’ De Ruiter tegen Sportlust ’46

Sparta Nijkerk en Sportlust’46 hielden elkaar zonder weinig weg te geven in evenwicht. Totdat Martijn Jansen (Sportlust’46) zijn tweede gele kaart kreeg van arbiter Oosting. Daarna maakte Sparta Nijkerk via Maurice de Ruiter het verschil: 2-0.

De bezoekers op sportpark De Ebbenhorst moeten er bijna de gehele eerste helft op wachten, maar de kopbal van Jesse van Nieuwkerk vlak voor rust leek de brilstand van het scorebord te houden. Waar de Nijkerkers al opveerden, hadden ze buiten de aanwezigheid van doelman Romero Antonioli gerekend. De sluitpost van de Woerdenaren had een katachtige reflex in huis, waardoor beide ploegen in evenwicht aan de thee gingen.

In de rust greep trainer Eric Speelziek (gedwongen) in. Doelman Gino Coutinho werd vervangen door Wouter Beukers en Jesse van Nieuwkerk bleef eveneens achter in de kleedkamer. De spits werd vervangen door Donny van der Wal. De entree van de middenvelder zorgde voor meer gif in het spel van de oranjezwarten.

Tandje bij
Optisch had Sparta Nijkerk daarop het overwicht, maar echt grote kansen kreeg het tot dan toe nog niet. Sportlust’46 stelde er eigenlijk niets tegenover. De bezoekers beperkten zich tot de rijen gesloten houden en dat lukte ze goed. Totdat Martijn Jansen zich vergreep aan Justin van Groen en zo zijn tweede gele kaart voorgehouden kreeg. Speelziek en Sparta Nijkerk schakelden daarna een tandje bij, want Mike Ahrens kwam binnen de lijnen voor verdediger Jerry Geurtsen. Ook centrale verdediger Janic Makizodila schoof door naar de frontlinie om een beslissing te forceren. Een minuut later had men die al bijna te pakken. Ahrens leverde een voorzet panklaar af voor Makizodila, die alleen te gehaast aan het afronden sloeg. Daardoor kon Antonioli zijn inzet nog keren. Een minuut later raakte linksback Rob Diderik met een afstandsschot de paal.

Waar beide ploegen op een puntendeling leken af te stevenen, had Sparta Nijkerk een gelukje nodig om het verzet van de gasten definitief te breken. Een schot van buiten de zestien van Jesse Buitenhuis ging via de rug van Maurice de Ruiter, die toevallig weer eens op de goede plek stond en de bal als een magneet naar zich toe trok, in de hoek waar Antonioli net uit kwam: 1-0. Vijf minuten later mocht diezelfde De Ruiter vanaf de stip zijn tweede maken, nadat hij zelf was neergelegd binnen de beruchte lijnen. De aanvaller liet Antonioli volstrekt kansloos door hem de verkeerde kant op te sturen: 2-0.

Inzakken
Speelziek: ,,Uiteindelijk denk ik dat de overwinning terecht is. De openingstreffer zat er al wel een tijdje aan te komen. Zij zakten volledig in, tot in extreme. Dat hebben wij nog niet veel meegemaakt. In de kleine ruimte was het daarom moeilijk voetballen. Ik ben blij dat wij hem alsnog hebben gewonnen.”

Collega-trainer Patrick Loenen had hoop de 0-0 over de streep te trekken met tien man. ,,In de loop van de wedstrijd komen zij steeds meer in de buurt van het doel. Die rode kaart heeft dan ook nog wat invloed, maar we hebben een hoop goed gedaan. Anderzijds waren we niet goed genoeg aan de bal. In de eerste helft moeten we meer investeren om de bal te krijgen. Daarin zijn we niet duidelijk genoeg naar elkaar.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag