Home Competities Tweede Divisie REPORTAGE | Spakenburg laat volle winst liggen tegen Kozakken Boys

REPORTAGE | Spakenburg laat volle winst liggen tegen Kozakken Boys

Voor de tweede achtereenvolgende week liet Spakenburg de volle winst uit handen glippen. Vorige week in en tegen Scheveningen en nu in eigen huis tegen Kozakken Boys. Het werd aan de Westmaat een 2-2 gelijkspel waarmee de Boys het meest blij mochten zijn, al vond trainer Rick Adjei die puntenverdeling meer dan verdiend.

- Advertentie -

Bij Kozakken Boys ontbraken Sven van Ingen en Kay Tejan. Voor hen routinier Leon Bot en Tarik Fagrach. De thuisclub wederom met in de spits de smaakmakers Floris van der Linden (ex HFC en Telstar) en Robin Eindhoven (begin dit jaar teruggekeerd van een voetbalavontuur op Cyprus).

Lastpost
Spakenburg ging voortvarend van start, had het beste van het spel en was ook het gevaarlijkst maar de verdediging van de Boys wist voorlopig, soms met kunst en vliegwerk, stand te houden. Met name Van der Linden bleek een echte lastpost te zijn in de voorhoede van Spakenburg en een plaag voor de Boys-verdediging. In de 37e minuut kon Spakenburg eindelijk juichen. Een goede pass van Koos Werkman werd prachtig afgewerkt door Eindhoven, waardoor de thuisclub terecht op voorsprong kwam: 1-0.

Na de thee had Kozakken Boys-trainer Adjei wat omzettingen gedaan. Hij ging met drie spitsen spelen, waardoor er meer druk gezet kon worden op de Spakenburg-verdediging. Al snel resulteerde dat in het gewenste effect, al kwam de gelijkmaker voor het merendeel van de toeschouwers als onverwacht. Op rechts werd Frenk Keukens weggestuurd en diens voorzet liet Mark Veenhoven niet onbenut: 1-1. De strijd was weer open.

,,Dat moeten we gaan veranderen want anders worden wij de kampioen van de gelijke spelen”

Kortstondige feestvreugde
Maar niet voor lang, want de Werkendammers mochten slechts een kleine 4 minuten van de treffer genieten toen het aan de andere kant goed misging in de verdediging van de Boys. Het begon allemaal bij het niet sterk wegwerken van de bal door doelman Nils den Hartog, die de bal zo maar in de voeten schoot van Roy Terschegget. De controleur aarzelde geen moment en haalde uit. Gwaeron Stout wist in eerste instantie nog redding te brengen op de doellijn maar toen vervolgens Van der Linden vernietigend uithaalde stond het 2-1 voor Spakenburg. Een forse domper op de Werkendamse feestvreugde.

Fagrach werd naar de kant gehaald en Kubilay Koylu, overgekomen van FC Lisse en een speler met veel potentie, werd zijn vervanger. De wedstrijd kabbelde voort, met hier en daar een kans. Spakenburg verheugde zich al op de eerste seizoenszege, maar toch ging het in de laatste vijf minuten nog faliekant mis. Robin Eindhoven miste een droomkans om Spakenburg op 3-1 te zetten. Hij passeerde Nils den Hartog om vervolgens kans te zien over te knallen. ,,Natuurlijk moet die bal erin, hij was eigenlijk niet te missen. En vooral als ze dan enkele minuten later 2-2 maken is dat extra zuur. Jammer dat we het weer laten liggen, dat moet echt gaan veranderen.”

De Boys zetten hierna alles op alles om in de slotfase toch nog een gelijkspel te forceren hetgeen in de 87e minuut lukte. Oud-Baroniespeler Nizar Mekkaoui (in de 55e minuut ingevallen voor Fagrach) was de aangever, Veenhoven de afmaker, waardoor Kozakken Boys op het nippertje ongeslagen bleef in deze competitie en Veenhoven zich na afloop liet tronen tot ‘Held van Kozakken Boys‘.

,,Dat ene punt is dan ook meer dan verdiend”

Kampioen van de gelijke spelen
Na afloop was Eric Meijers niet boos, wel duidelijk teleurgesteld. ,,Vorige week konden we de 1-0 voorsprong niet vasthouden en ook nu wisten we de 2-1 voorsprong niet over de streep te trekken. We laten de tegenstander leven en dan probeer je met te wisselen nog wat om te buigen maar dat lukt niet. Dat moeten we gaan veranderen want anders worden wij de kampioen van de gelijke spelen”.

Verdiend gelijkspel
Boys-trainer Adjei wilde niet gefeliciteerd worden met het gelijke spel. ,,Ik vond het een terechte puntenverdeling. Niet afgaande op het vertoonde spel in de eerste helft, waarbij we veelal afgetroefd werden in de duels, maar na de omzettingen in de rust gingen we met meer lef spelen. Dat ene punt is dan ook meer dan verdiend.”

Zaterdag wederom Werkendamse – Spakenburgse krachtmeting
Komende zaterdag wederom een Werkendam- Spakenburg treffen. Dan komt mede-koploper IJsselmeervogels op bezoek op de Zwaaier. Spanning verzekerd. Spakenburg krijgt in eigen huis bezoek van Jong Sparta. Hopelijk wordt het voor de Blauwen geen driemaal is scheepsrecht en weet Meijers voor de eerste keer een 3-punter te pakken.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES