Volg ons

KNVB Beker

REPORTAGE | Quick Boys bekert door na zege op Roda ’46, maar de grote vraag is: hoe verder?

REPORTAGE | Quick Boys bekert door na zege op Roda ’46, maar de grote vraag is: hoe verder?

Quick Boys heeft zich in de tweede voorronde van de KNVB Beker betrekkelijk eenvoudig ontdaan van Roda ’46. De blauw-witten wonnen in eigen huis met 5-0 van de eersteklasser uit Leusden, maar het grote dilemma over het vervolg van het bekertoernooi kwam eerder in de avond al op de persconferentie, waarin de regering nieuwe coronamaatregelen aankondigde.

Een volwassen spelend Quick Boys gaf vanaf het eerste fluitsignaal Roda ’46 geen kans om te stunten. De bezoekers, getraind door Dick Kooijman, probeerden wel eventjes om druk op de bal te krijgen en de duels aan te gaan, maar waren geen moment in de gelegenheid om dat voor elkaar te krijgen. Geduldig zocht de thuisploeg ondertussen naar ruimtes in de verdediging van de bezoekers. Halverwege de eerste helft was de grootste kans voor Enzo Stroo, de spits zag zijn schot via een verdediger naast caramboleren. Enkele minuten later was het wel raak via Tommy Bekooij. Toen vijf minuten voor rust Kevin Gomez Nieto de voorsprong verdubbelde, was het duel wel beslist.

Quick Boys spande zich niet overmatig in, Roda ’46 kon simpelweg niet beter. Dankzij goals van Jesper de Vré, Enzo Stroo (strafschop) en een eigen doelpunt van Oscar Cardoze liep de Tweede Divisionist nog uit naar 5-0 en treft het in de eerste ronde van het bekertoernooi hoofdklasser DTS Ede.

De grote vraag is echter hoe dat toernooi doorgang kan vinden na het afkondigen van de nieuwe coronamaatregelen. Het amateurvoetbal komt geheel stil te liggen, maar de KNVB Beker is een toernooi dat onder de proftak van de KNVB valt. Voordat de huidige maatregelen waren afgekondigd, werden de clubs al geacht om hun spelers op eigen kosten te testen, maar nu er ook nog eens niet getraind kan worden, lijkt het spelen van wedstrijden helemaal een utopie.

Hoe dan ook weet Quick Boys zich verzekerd van een plekje in het hoofdtoernooi, maar of en hoe die gespeeld gaat worden is momenteel een groot vraagteken.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB Beker