Volg ons

Derde Divisie

REPORTAGE | Puck Postma koning van de assist op Ter Specke

REPORTAGE | Puck Postma koning van de assist op Ter Specke

VVSB heeft de eerste Bollenstreekderby in de top van het amateurvoetbal gewonnen. De Noordwijkerhouters wonnen vooral dankzij een trio puike voorzetten van Puck Postma met 1-3 bij FC Lisse.

Half elftal geblesseerd
De voortekenen voor het team van Richard Plug waren niet echt geweldig. FC Lisse kon ook niet over alle selectiespelers beschikken. Het miste bijvoorbeeld Jaap Zwetsloot. Maar VVSB moest het stellen zonder liefst vijf spelers. Plug bouwde van alles om vanwege het gemis van Felitciano Zschusschen, Frans van Niel, Ivan Spijkstra, Danny Bakker en Richelo Fecunda. De bank naast Plug was dan ook uiterst dun bezet. Wel namens VVSB op het veld: Lars Rauws, de schoffelaar, stofzuiger en aanjager die jarenlang voor de geel/blauwen speelde.

Eerste kwart voor FC Lisse
In het eerste kwart van de wedstrijd lag het initiatief niet geheel verrassend bij FC Lisse. VVSB hield drie man centraal achter en liet Jelmer Vijlbrief en Puck Postma waar mogelijk langs de lijnen opstomen, maar het was de thuisclub die het initiatief in handen had. Aanvankelijk leidde dat nergens toe, maar rond de 20e minuut ontstonden enkele mogelijkheden. De talentvolle middenvelder Remi van Ekeris werd de ruimte in gestuurd door Maurice van der Neut, maar schoot voorlang en even later mikte ook Jeffrey Klijbroek net voor de paal langs.

VVSB draait de wedstrijd om
De gasten kwamen aansluitend beter in de wedstrijd. Dat had deels te maken met enkele positionele wijzigingen, een hoger tempo en het beter vinden van de vrije man. De wingers Puck Postma en Jelmer Vrijbrief kwamen beter door en VVSB begon kansen te krijgen. Aanvankelijk nog kleintjes, die door Ter Hidde (kopbal) en Demon (afstandsschot) nog ruim werden gemist, maar het luidde de fase in waarin VVSB de wedstrijd naar zich toetrok. Doelman Erik Cummins kon de inkomende Wouter Heemskerk, mede omdat die de bal niet kon controleren, nog van scoren afhouden. Even later was het wel 0-1. In Puck Postma vond VVSB de vrije man op rechts, de voorzet was keurig op maat en Hugo ter Hedde roste de bal het doel in. De gasten hadden de smaak nu te pakken en omdat er bij FC Lisse niet echt maatregelen werden genomen om de voorzet van Postma er uit te halen was het al heel snel na de eerste treffer 0-2. Nu viel de treffer na een voorzet van Postma op Bert Steltenpool, die de bovenhoek achter Cummins vond. Even later viel ook de 0-3, weer doordat Postma alle tijd kreeg om een perfecte bal voor het doel te brengen. Nu liep de mee opgekomen verdediger Obi Onyeike tegen de voorzet aan.

Ik laat me niet meer zo gemakkelijk van mijn stuk brengen

Vierde wil niet vallen
Waar het voor de hand lag dat FC Lisse het initiatief direct na rust zou pakken, kwam alles wat geel en blauw steunde bedrogen uit. Binnen de kortste keren dwong Mo El Osrouti doelman Cummins tot een knappe stop in de korte hoek, schoten Postma en Steltenpool over en zag Lars Rauws zijn ex maatje Cummins zijn schot stoppen. Na tien minuten kwam de eerste wissel binnen de lijnen. Raymond Bronkhorst bracht Tom Noordhoff voor van der Neut. Het bracht aanvankelijk weinig deining. Die ontstond pas rond de zeventigste minuut, toen scheidsrechter Keijl plotseling tegen een spierblessure op liep en niet verder kon. Alle alarmbellen gingen af en het lukte uiteindelijk het trio scheidsrechters weer compleet te krijgen.

Lisse speelt va banque
Het uitgebreide overleg, de overwegingen die daarbij kwamen kijken, het moet allemaal hebben geleid tot de zo totaal andere laatste (ruim) twintig minuten die de toeschouwers nog voorgeschoteld kregen. Binnen een minuut na de hervatting loste Tom Noordhoff al een waarschuwingsschot dat nog werd gestopt door Ruben Valk en twee tellen later tikte Verwey van dichtbij net naast. Beide trainers wisselden direct hierna. Zo kwamen Jeffrey Perez Stoof en Mathieu van den Assem voor Duyndam en El Osrouti. Een spervuur aan voorzetten en doelpogingen bracht FC Lisse nog wel de eretreffer van Klijbroek en een 1 op 1 situatie van Perez Kloof op Valk, maar daarmee was het dan ook klaar.

Pikant weerzien
De man op wie alle ogen vooraf gericht waren was natuurlijk Lars Rauws. De verdedigend middenvelder stond als vanouds weer met rugnummer 6 op Ter Specke, maar na 9 jaren in het gele shirt dit maal in het witte van VVSB. Had dit gegeven nog voor slapeloze nachten gezorgd? ,,Nee hoor, ik ben nu 28 jaar. Ik laat me niet meer zo gemakkelijk van mijn stuk brengen. Natuurlijk is er de afgelopen dagen het nodige over gepraat en gelachen, maar ik heb de rust wel bewaard.”

Jullie hadden het aanvankelijk niet gemakkelijk met Lisse.
“Nee dat klopt. De eerste 20 a 25 minuten konden wij de bal niet lang in de ploeg houden en daardoor ook niet tot het opzetten van goede aanvallen komen. Naderhand liep dat beter en vonden we makkelijker de vrije man. Daar vielen onze doelpunten ook door.”

Dan houden jullie na rust Lisse prima bij jullie doel vandaan maar na de onbedoelde extra rust was het ineens allemaal anders.
“Dat was best vreemd ja. In feite nergens voor nodig, maar we lieten ons toch terug drukken. En dus viel nog die 1-3 en bijna de 2-3. Dan was het misschien toch nog spannend geworden voor een paar minuten.”

Uitblinker
De uitblinker van de middag heette Puck Postma. De razendsnelle vleugelspeler stond aan de basis van alle doelpunten van VVSB. Was hij verrast door de verkregen ruimte? ,,Aanvankelijk deden zij het niet goed natuurlijk. We konden onszelf niet in de wedstrijd spelen. Halverwege de eerste helft deden we het in een aantal details wat anders en ook beter. Toen kon het team mij aan de zijkant steeds bereiken, onder meer doordat de crosspass nu ook beter aankwam. Zo kon ik die drie assists geven maar daarna ook nog een aantal keren voor gevaar zorgen.”

Samenvatting (Omroep West)

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie