zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | OSS'20 wint 'aansluitingsduel' tegen Quick

REPORTAGE | OSS’20 wint ‘aansluitingsduel’ tegen Quick

Als je op de wedstrijd in de Derde Divisie Zondag tussen OSS’20 en het Haagse Quick vooraf een etiket  had moeten plakken dan was dat zonder meer ‘wedstrijd om de aansluiting’ geweest. OSS’20 had na 3 duels 6 punten verzameld en nam daarmee de derde positie op de ranglijst in; Quick wist 4 punten te vergaren. Goed voor een middenmootplaats.

OSS-trainer Bertran Kreekels stelde  vooraf dat het deze middag alle kanten op kon.
,,Quick is voor ons een soort van angstgegner, een lastige ploeg die ons niet echt ligt. Door het 4-4-2 systeem dat zij spelen houden zij de ruimtes klein waardoor wij moeilijk in ons spel kunnen komen”.

Maar de Brabanders hadden nog wat andere personele problemen. Enigszins verrassend stond er een nieuwe doelman onder de lat van de thuisclub in de persoon van de 22-jarige Joep Hoefnagels. Kreekels had er lang over na moeten denken maar hakte dinsdagavond de knoop door, waarbij het verlies van vorige zondag in Utrecht tegen Hercules (3-1 verlies met twee blunders van Rick van der Leest de doorslag gaf.

Bertran Kreekels: ,,Wat is het alternatief?”

,,In de voorbereiding hebben zowel Joep als Rick gespeeld en was het verschil minimaal. De ervaring gaf de doorslag en dus keepte Rick de eerste drie wedstrijden maar na die twee ‘ketsers’ van  vorige week moest ik iets doen. Een zware beslissing maar er zat niets anders op. Wat is het alternatief?”

Nog een probleem was de absentie van goaltjesdief Rob van Sonsbeek. Een spierverrekking houdt deze goalgetter zeker nog 3 tot 4 wedstrijden aan de kant. Deze week wordt er een scan gemaakt en dan is het afwachten en weten we exact wat er aan de hand is. Ook nog steeds geblesseerd is Bart Spierings, de man die de voorwaartsen met regelmaat van aanvoer verzorgt.

Ook in het Haagse kamp zijn er zorgen. Quick-trainer Paul van der Zwaan: ,,Wij leggen technisch goed voetbal op de mat met af en toe prima combinaties maar dit seizoen hapert aan de productiviteit en dat kost ons punten”.

En dat was ook zondagmiddag het geval. Een weliswaar technisch wat beter Quick in de eerste 45 minuten dat het de debuterende Hoefnagels geen enkele keer moeilijk wist te maken. Maar datzelfde gold voor OSS’20 met als gevolg: amper een schot op de veste van de Haagse doelman Jari Puister.

Meer gif in de aanval bij OSS’20
Na de thee gooide OSS’20 het over een andere boeg. Men hanteerde meer de lange bal en met de inbreng van Tom Pijnenburg en met name Julian Calor kwam er meer gif in de aanval van de Brabanders. Dat resulteerde in niet altijd oogstrelend voetbal maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd keihard voor elke meter gevochten en dat sorteerde effect in de 63e minuut toen Tim Waterink zich op links losmaakte van zijn bewaker en een voorzet losliet die Joep van den Berg in het Haagse doel liep: 1-0.

De ban was gebroken en voor Quick zat er vanaf dat moment niets anders op dan op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Nabil Haddadi was daar nog het dichtst bij. Hij zag zijn schot echter afketsen op de lat. Jeroen Hoefnagels redde nog eenmaal stijlvol terwijl Julian Calor nog een uitstekende kans onbenut liet op de 2-0. Vlak voor tijd moest tot overmaat van ramp ook Daan de Bruijn geblesseerd het veld verlaten. Werd gevreesd voor ook een langdurige afwezigheid; de speler zelf was daaromtrent na afloop veel optimistischer.

Daan de Bruijn: ,,Ik heb me vroegtijdig laten vervangen en niet doorgespeeld en als ik het zo voel, ben ik zondag a.s. weer gewoon van de partij”.

Jeroen Hoefnagels was na afloop een blije en tevreden doelman.

Wanneer hoorde dat je zou gaan debuteren in de Derde Divisie?
,,Dinsdag na de training kreeg ik het te horen. Uiteraard was ik daar heel erg blij mee want per slot van rekening ben ik niet voor niets twee seizoenen geleden van Berghem Sport naar OSS’20 gekomen. Ik wil zo hoog mogelijk spelen”.

Wat vond je zelf van je debuut?
,,In het begin was ik stik zenuwachtig maar naarmate de wedstrijd vorderde gleed die angst van me af en met name na die redding een kwartier van tijd wist ik het zeker: ik ga debuteren met een overwinning”.

Bertran Kreekels was blij met deze overwinning, al maakte de trainer van de thuisclub zich nog wel zorgen over het uitvallen van Daan de Bruijn. ,,Alweer een verdediger, ik hou op deze manier alleen maar aanvallers over”.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Paul van der Zwaan had buiten de kleedkamer een bankje gevonden waar hij in alle stilte zat en na kon denken hoe hij zijn ‘productiviteitsprobleem’ op gaat lossen op korte termijn.
Hij heeft daarvoor een week de tijd want volgende week zondag komt JOS Watergraafsmeer naar sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag.

Dan is er een nieuwe ronde met nieuwe kansen voor de mannen van der Zwaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD