dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | Oppermachtig Unitas houdt het tegen ADO'20 spannend tot het eind

REPORTAGE | Oppermachtig Unitas houdt het tegen ADO’20 spannend tot het eind

Iedereen op Sportpark Molenvliet in Gorinchem was het er na 45 minuten voetbal tussen Unitas en het Heemskerkse ADO’20 unaniem over eens: Unitas zou dit “potje” na 90 minuten uit gaan halen; de enige vraag was nog: Hoe hoog zou de uitslag uit gaan vallen…

Unitas was niet alleen in de eerste helft, maar gedurende de gehele wedstrijd op alle punten van het voetbalspelletje oppermachtig, maar op het meest belangrijke facet liet men het gedurende de eerste 70 minuten afweten te weten: scoren.

De ploeg van trainer Roy van der Mije was zeker niet naar Gorinchem gekomen om zich in te graven. Maar na ruim een kwartier was al te zien dat ADO’20 nauwelijks bij machte was tot enig verzet.

Unitas combineerde er lustig op los zonder echt gevaarlijk te worden. De fraaiste kans en de mooiste actie viel kort voor rust te noteren toen Jerrel Hak drie ADO-verdedigers passeerde; Everon Pisas deed echter niets met de geboden kans.

Deed ADO’20 dan helemaal niets. Helemaal niets is overdreven maar in ieder geval bitter weinig. Doelman Ronald Vlot had een gemakkelijk middagje. Een overtuigend bewijs van de overmacht van de Gorcummers was wel dat de Unitas-doelman geen enkele keer handelend behoefde op te treden in deze wedstrijd. Jerrel Hak had vlak na de hervatting 1-0 op de schoen maar ADO-goalie Nick Boom wilde vooralsnog van geen capituleren weten, de kopbal van de ex-Almere City speler werd door hem overgetikt.

En ondertussen moest het publiek geduld hebben, veel geduld, dat pas in de 70e minuut beloond werd met een treffer. Hak ging er razendsnel vandoor, paste op Pisas die geen moment aarzelde (1-0). Het verzet was gebroken; ADO’20 probeerde hierna wel wat meer druk te zetten maar de Unitas-verdediging met als uitblinker Medhanie Habtemariam gaf geen enkele krimp.

Tot overmaat van ramp moest hierna ook nog Henry Opoku (ADO’20) het veld verlaten wegens een overtreding die door de af en toe warrig fluitende scheidsrechter Daan Schaper gehonoreerd werd met een rode kaart.

Unitas speelde rustig de wedstrijd uit, waarvoor men ook de gelegenheid kreeg omdat ADO niet bij machte was aanvallend potten te breken deze middag.

Roy van der Mije: ,,Als je ziet dat je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest”

ADO-trainer Roy van der Mije vond het een verdiende overwinning voor de thuisclub. Hij moest weliswaar beginnen zonder Milan Klopper en de niet fitte Raymond de Waard(viel overigens wel in de 2e helft in) maar haalde dit niet aan als reden voor de nederlaag. ,,We hadden gewoon een complete offday, waarin we geen enkele kans hebben geschapen. Het was voor sommigen van onze spelers vandaag al een hele opgaaf om de bal 3x naar elkaar toe te spelen. En als je dan in de rust ziet dat je deze wedstrijd nooit kunt winnen, dan moet je proberen hem niet te verliezen, maar ook dat lukte niet. Gewoon snel vergeten en op naar volgende week”.

Ziet Van der Mije Unitas als kampioenskandidaat?
,,Dat niet direct, maar wel een ploeg die bij de top-5 gaat eindigen. Een ploeg veel die power bezit, fysiek heel erg sterk is en ook een aantal spelers bezit die scorend vermogen hebben”.

Michel van Oostrum: ,,We hebben een fantastische verdediging”

Michel van Oostrum was een blije trainer. ,,Een volkomen verdiende overwinning waar niets maar dan ook niets op af te dingen valt. We hadden de wedstrijd goed onder controle, maar konden in het begin niet echt tegengas geven op de speelwijze van ADO’20. We bleven echter kalm en geduldig wachten op die ene eindactie die ook uiteindelijk kwam in de 2e helft. Na die 1-0 hebben we de zaak niet geforceerd op jacht naar 2-0 maar zijn we rustig blijven spelen en de wedstrijd zonder risico te nemen uitgespeeld”.

Wat Michel van Oostrum toen nog niet wist was dat koploper OFC verloren had en dat Unitas dankzij deze zege opgerukt was naar een 3e plaats op de ranglijst in de Zondag 3e Divisie met 3 punten achterstand op koploper OFC maar dat wel met nog een achterstallige, wegens regen, afgelaste wedstrijd in Utrecht tegen Hercules op het programma later in de maand.

Een prima zondag voor Unitas; uithuilen en opnieuw beginnen voor ADO’20.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD