vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagREPORTAGE | OFC haalt zege binnen tegen dapper strijdend maar kansloos UNA

REPORTAGE | OFC haalt zege binnen tegen dapper strijdend maar kansloos UNA

Bijna elke week laat OFC zien dat het oppermachtig is in de Zondag 3e Divisie. Zo ook gisteren op het Sportcomplex van de Oostzaanse Football Club toen de nummer 2 van de ranglijst, UNA uit Veldhoven, op bezoek kwam.

Toegegeven; het zit UNA- trainer Harrie Gommans momenteel niet mee. Elke week wordt de lijst met blessures langer en langer en moet hij steeds meer een beroep doen op zijn jeugdige spelers uit de selectiegroep. Zo waren deze zondag Niek van Boekel, Brian Boogers, Nick Tielemans, Teun Willems en clubtopscorer Serhat Koç geblesseerd terwijl de Limburgse oefenmeester op het laatste nippertje ook nog geconfronteerd werd met een zieke Thomas Korsten en Alberto Puts.

De thuisclub begon in de beproefde opstelling waarmee men tot dusver zeer succesvol is en waarin men in dit seizoen slechts een nederlaag kreeg te incasseren: 3-1 verlies in het Limburgse land bij Groene Ster. Het werd in Oostzaan niet echt een sfeervolle wedstrijd; kon ook niet want publiek was niet toegestaan volgens de aangescherpte Corona-maatregelen waardoor de sfeer al voor een groot deel verdwenen was.

UNA wilde zich op voorhand niet gewillig naar de slachtbank laten leiden. Men was dan ook goed gewaarschuwd van wie men het meeste gevaar moest duchten bij OFC. Alhoewel OFC in de beginfase duidelijk technisch de betere ploeg was kon men het overwicht niet uitdrukken in de openingstreffer. Daarvoor moest gewacht worden tot de 25e minuut. Toen was het Niels Butter die een voorzet van Max Veerman koppend afrondde(1-0). Toen Genridge Prijor in minuut 35 zijn tegenstander wel heel gemakkelijk passeerde en ook doelman Kai Huybers kansloos liet bracht hij daarmee OFC al voor de rust op een veilige 2-0 voorsprong. De vraag halverwege was toen ‘Wat zou de uiteindelijke uitslag worden?’ Dat was overigens geen issue voor trainer Pieter Mulders.

Pieter Mulders: ,,Zeer volwassen gespeeld en amper in gevaar gekomen”

,,We zijn ditmaal met een ietwat andere tactiek aan de 2e helft begonnen. Normaal gaan we als gekken jagen op 3 of 4 -0 maar vandaag ging het even wat zakelijker. We hebben de 2-0 moeiteloos weten vast te houden zonder echt in de problemen te komen. We hebben zeer volwassenen gespeeld; iedereen hield zich goed aan zijn opdracht en we hebben elkaar prima gecoacht”.

UNA mocht komen in het tweede gedeelte , maar had niet echt de kracht om OFC aan het wankelen te brengen. Het eerste echte gevaar voor de Brabanders kwam pas in de 84e minuut toen Max van den Akker OFC-doelman Mike Grim testte. Die bleek echter op zijn hoede door met een katachtige reactie een tegentreffer te voorkomen.

Doelman Mike Grim: ,,Dit zijn wedstrijden waar je van het begin tot eind attent moet zijn”

,,Een gemakkelijk middagje hè, Mike?” was de vraag na afloop aan de OFC-doelman. ,,Ja dat kan wel zo lijken maar dit zijn toch wedstrijden waar je van het begin tot het eind attent moet zijn. Toch lekker dat ik in de slotfase nog even kon laten zien dat ik goed bij de les was”.

Kreeg OFC dan geen kansen op het vergroten van de voorsprong na de thee? Zeker wel, maar deels handelend optreden van Kai Huybers en anderzijds het te nonchalant omgaan met de kansen zorgde ervoor dat er in de stand geen wijziging kwam. Een belangrijke zege waarmee de thuisclub naaste belager UNA op niet minder dan 10 punten achterstand bracht.

,,Daar hebben we voorlopig geen last van”, aldus Pieter Mulders, die hoopt dat de KNVB niet vervroegd de winterstop in laat gaan. ,,We zijn momenteel prima in vorm en willen dat graag nog een aantal weken zo doortrekken; voor mij dus gewoon doorvoetballen de komende weken.”

Harrie Gommans: ,,Stoppen en in januari weer fris en monter verder gaan”

Aan de andere kant had Harrie Gommans een duidelijk andere mening. ,,Het zou ons bijzonder goed uitkomen wanneer de KNVB de komende week besluit tot een vervroegde winterstop. Momenteel zitten we in de hoek waar de slagen vallen, veel geblesseerden en zieken. Ik zou zeggen: stoppen en in januari weer met frisse moed beginnen. Kunnen de blessures genezen en kunnen we fris aan het 2e gedeelte van de competitie beginnen”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS