vrijdag, december 3, 2021
HomeKNVB BekerREPORTAGE | Kozakken Boys strijdend ten onder tegen Telstar in bekertreffen

REPORTAGE | Kozakken Boys strijdend ten onder tegen Telstar in bekertreffen

Telstar mag na de 2-1 zege op Kozakken Boys stilletjes verder dromen van een evenaring van hun KNVB-Beker-record, stammend uit het seizoen 1991-1992, toen de Velsenaren in Kerkrade bij Roda JC pas in de halve finale met 3-0 hun Waterloo vonden. Voor Kozakken Boys is het KNVB-beker sprookje uit maar met wat meer geluk had dat zo maar verlengd kunnen worden met nog een extra ronde.

In de strijd tegen het een divisie hoger acterende Telstar was men weliswaar op technisch gebied de mindere ploeg maar men compenseerde dat ruimschoots door een enorme portie inzet en wilskracht. De Boys konden weer beschikken over Nizar Mekkaoui. Rick Adjei had gekozen voor een 2-mans voorhoede met Lars Hutten en Thomas Marijnissen. Telstar kon daar niet echt van wakker liggen want men kwam amper in gevaar. Aan de andere kant gaf de Kozakken Boysverdediging ook maar weinig kansen weg. En toch zou het nog onverwachts 1-0 worden voor Telstar. Bij een aanval tikte doelman Ricardo Kieboom de bal voor een aanstormende Telstar-verdediger weg, toucheert de Telstar-verdediger licht maar arbiter Ingmar Oostrom ziet er een strafschop in. Telstar-topscorer Glynor Plet is de man die zich dit buitenkansje niet laat ontnemen en Telstar op voorsprong brengt(0-1).

En die stand had vlak voor de thee zomaar op 1-1 kunnen komen als het schot van Marijnissen niet afgeketst was op de lat. In de tweede helft een saai begin waaraan arbiter Oostrom mede debet was. Hij floot veel, waardoor de ploeger amper aan voetballen toekwamen. Kieboom redde nog bekwaam 2x op schoten van onder andere Plet en toen barste de bom in de 63 minuut. Het begon allemaal met een partijtje ‘rollenbollen’ waarbij Marijnissen (Kozakken Boys) en Anthony Berenstein (Telstar) bestraft werden met geel. Het publiek dacht dit incident sfeerverhogend te moeten gaan vervolgen door middel van het afsteken van wat vuurwerk. Iets dat arbiter Oostrom niet echt op prijs stelde maar dat er wel voor zorgde dat de geest weer in de fles kwam bij de thuisclub. In de jacht op de gelijkmaker werden de mouwen nog maar eens extra opgestroopt. Lommers kwam erin voor Ayrton Statie terwijl ook nieuweling Elvio van Oosterbeek mocht invallen tegen zijn
oude club.

Andries Jonker: ,,Het was in ieder geval niet saai”

En ondanks alle goedwillende pogingen van de Werkendamse voorwaartsen wilde het niet lukken om de Telstar-verdediging te verontrusten. Tot Rick Adjei Sven van Ingen inbracht voor Gwaeron Stout. Een ‘Gouden wissel’ op dat moment want uitgerekend hij was het die slecht wegwerken van Trevor Doornbusch afstrafte met een doeltreffende kopbal, waarmee Kozakken Boys toch nog enigszins verrassend de verlenging haalde (1-1).

En in die verlenging had invaller Tarik Fagrach zich gisteren kunnen laten tronen tot matchwinner want in de 113e minuut kwam hij oog in oog te staan met Telstar-doelman Trevor Doornbusch, die echter goed redde. Uit de daarop volgende aanval, een minuut later, ging het echter mis. Het was Tom Overtoom die 2-1 aan liet tekenen toen hij alle vrijheid kreeg om door te stomen en daarmee leek het bekersprookje uit voor Kozakken Boys.

Rick Adjei: ,,Aan de ene kant teleurgesteld; aan de andere kant trots”

Maar niets was minder waar. Kozakken Boys rechtte de rug nog maar eens in de persoon van Johnny Lommers, die wederom Telstar-doelman op de proef stelde en wederom kwam Doornbusch als winnaar uit de strijd; hij voorkwam de gelijkmaker.

Ondertussen zat voor Plet de wedstrijd er na 115 minuten op. Hij incasseerde zijn tweede gele kaart; goed voor vertrek. Een moe en leeggestreden Kozakken Boys kon in de laatste minuten de bakens niet meer verzetten. Telstar gaat in de koker voor de 2e ronde; Kozakken Boys kan het vizier op a.s. zaterdag richten wanneer de belangrijke thuiswedstrijd tegen TEC op het programma staat op Sportpark de Zwaaier.

Kozakken Boys-trainer Rick Adjei had na afloop een “katerig” gevoel: ,,Omdat er meer inzat dan deze 2-1 nederlaag. Ik ben aan de ene kant teleurgesteld maar aan de andere kant ook trots. We waren van begin tot eind strijdvaardig, speelden opportunistisch en gaven nauwelijks kansen weg en dan geef je het toch nog weg. Het geeft ongetwijfeld een boost voor a.s. zaterdag, want zoals we vanavond speelden moet dat punten op gaan leveren”.

Trainer Andries Jonker van Telstar vond het in ieder geval geen saaie wedstrijd. ,,De eerste helft hadden wij het redelijk gemakkelijk maar na dat opstootje werd het lastig, mede omdat zij extra gemotiveerd werden en ook nog eens va-banque gingen spelen. Bij de 1-1 komen we nog goed weg, maar we hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt. Belangrijkste is echter dat we deze ronde hebben overleefd. Ik vertrek dus hier uit Werkendam met een goed gevoel”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS