maandag, april 12, 2021
Home Competities Tweede Divisie REPORTAGE | Kozakken Boys laat Vogels puntloos terug naar Spakenburg vliegen

REPORTAGE | Kozakken Boys laat Vogels puntloos terug naar Spakenburg vliegen

Het groepje vaste supporters had het afgelopen woensdag al gezegd na afloop van het oefentreffen tegen 2e klasser CHC: ,,Neem nou maar van ons aan dat de drie punten zaterdag in Werkendam blijven, die Vogels vliegen weer puntloos naar Spakenburg: 100% zeker”.

- Advertentie -

En toegegeven, na afloop van de topper tussen Kozakken Boys (ongeslagen met een zege en een gelijkspel, HvD) tegen medekoploper IJsselmeervogels (twee zeges) had de thuisclub overduidelijk bewezen dat het dit seizoen menens is met hen. De Boys troefden met name in de tweede helft de ploeg uit Spakenburg volledig af, met als gevolg een forse, geenszins geflatteerde 4-1 nederlaag.

Trainer Rick Adjei had keus te over in zijn selectie, waarin Sven van Ingen weer wedstrijdfit was maar niet in de basis stond. Dat was ook het geval met spits Johnny Lommers en Royston Drenthe. Voor hen kwam deze topper nog te vroeg; zij zaten zelfs niet op de bank.

Basisplaats voor Rajcomar
Opvallend was de basisplaats voor Prince Rajcomar, al vond trainer Rick Adjei zijn keuze niet verrassend: ,,Rajcomar is voorin een nuttige speler, die goed de bal vast kan houden en in ons systeem tegen de Vogels paste hij daar uitstekend in”. Berry Smit hoefde slechts één wijziging door te voeren in vergelijk met vorige week. Mike van de Laar speelde voor de geblesseerde Eef van Riel.

De openingsfase was er één van aftasten. Het werd ook een fase waarin ex-Kozak Ahmed El Azzouti nogal wat aanvaringen had met scheidsrechter Vos. Hij was het nogal eens niet eens met de leidsman en was ook niet tevreden over het spel van zijn ploeggenoten, hetgeen hij in woord en gebaar duidelijk liet blijken. Een gele kaart kon dan ook niet uitblijven en die kreeg hij ook terecht in de 37e minuut. Maar El Azzouti onderscheidde zich ook in positieve zin toen hij in de 21e minuut de Kozakken-verdediging, inclusief doelman Nils den Hartog, totaal verraste met een weliswaar prachtig schot dat houdbaar leek: 0-1.

,,Ik kan heel slecht tegen mijn verlies en als in deze fase een paar spelers het laten afweten, gaat het mis”

Doordrukken
Als IJsselmeervogels toen de ‘power’ had gehad om door te drukken, had het Kozakken Boys zeker verder in problemen kunnen brengen. Dat gebeurde echter niet. De thuisclub deed zelfs iets terug in de persoon van de goed spelende Leon Bot. Hij drukte in de 35e minuut af op zeker 25 meter van het doel en op dat schot moest doelman Jaimy Schaap het antwoord schuldig blijven: 1-1.

In de tweede helft een ontketend Kozakken Boys, dat vanaf begin af aan druk zette op de verdediging van de Vogels. Een schot van Gwaeron Stout ging over en Frenk Keukens faalde alleen voor doelman Schaap. Tekenen dat er meer inzat.

Deed IJsselmeervogels dan helemaal niets terug? Dat deed het wel, maar sporadisch. In de 53e minuut schreeuwden de Spakenburgers tevergeefs om een penalty toen de doorgebroken Van de Laar zich liet vallen in het strafschopgebied, maar dat was in de ogen van arbiter Vos iets te opzichtelijk; het feest vanaf 11 meter ging niet door.

Aan de andere kant bleef de thuisclub aandringen met schoten van Mekkaoui en Stout, die sterk speelde tegen zijn oude ploeg. De voorsprong kwam er in de 70e minuut toen Kay Tejan de verdediging van de Vogels compleet doldraaide en bij het passeren van nog een speler werd gevloerd in het strafschopgebied: penalty. Tejan belastte zichzelf met het karwei en faalde niet: 2-1.

Plaagstootjes
En toen ging het snel. IJsselmeervogels kon het niet meer bijbenen. Ook met nieuw elan in de ploeg – Christos Ibrahim en Adil Hainan – konden de Spakenburgers geen potten breken. Het leverde weliswaar enkele plaagstootjes op waarbij Boys-doelman den Hartog echter goed handelend optrad.

In de 75e minuut kon de thuisaanhang opnieuw juichen. Een tweede penalty deze middag voor de Boys met ditmaal Yassin Ouja achter de bal. Schaap stopte de bal met een katachtige reactie maar zag tot zijn verbijstering dat Vos de bal opnieuw op de stip legde: te vroeg bewogen. Ouja bleef kalm, schoot de bal in dezelfde hoek en bracht Kozakken Boys op een 3-1 voorsprong.

Dat was de genadeklap voor de Vogels die ook nog in de extra speeltijd moesten toezien hoe Mekkaoui de eindstand op 4-1 bepaalde. Een uitslag waar totaal niets op af te dingen viel.

Kozakken Boys trainer Adjei had genoten, sprak hij tegenover Voetbal247.nl: ,,We hebben vanmiddag kunnen zien waartoe wij als in staat zijn. Als ploeg hebben wij uitstekend gefunctioneerd en we kunnen zien dat we stap voor stap nog beter naar elkaar toegroeien. Ik heb een ongelooflijk goede wedstrijd van onze kant gezien”.

Stelde Vogels-trainer Smit vorige week nog dat zijn ploeg herkenbaar voetbal speelde en daarvoor hard moest werken. In Werkendam kwam daar bitter weinig van terecht. Waar hij nu het meest kwaad om was, de manier van spelen of het resultaat? Smit: ,,Ik kan heel slecht tegen mijn verlies en als in deze fase een paar spelers het laten afweten, gaat het mis. Ons grootste probleem was de laatste bal. Dat ging niet goed. Terechte overwinning van Kozakken Boys, die veel dreigender en effectiever waren”.

Opnieuw een topper
Volgende week voor Kozakken Boys een nieuw ‘Uur van de Waarheid’. Dan gaat men op bezoek bij medekoploper Katwijk. IJsselmeervogels heeft wat goed te maken voor eigen publiek. Jong Volendam komt op bezoek en dat moet met name voor ex-Volendam-trainer Smit een extra stimulans zijn om de drie punten in eigen huis te houden en weer aan te haken.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..