maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieREPORTAGE | Ignacio staat weer op de goede plaats, TEC-goalie Swaneveld imponeert

REPORTAGE | Ignacio staat weer op de goede plaats, TEC-goalie Swaneveld imponeert

Een goede trainer laat zijn team spelen naar het materiaal dat hij voor handen heeft. Uli Landvreugd kijkt ook naar de fitheid van zijn ploeg en speelde 4-2-3-1 tegen het TEC van Hans van de Haar. De gasten acteerden met drie spitsen. De punten bleven in Amsterdam door treffers van Splinter de Mooij en Raily Ignacio.

Fans
Oussama Sialia speelde een beetje hangend op links. Een momentenvoetballer met een fantastische wegdraaiende voorzet in de benen. Vroeger zag je dit soort types wekelijks op de velden. Uli Landvreugd herkent ze vast uit de tijd dat hij als middenvelder in de Ajax-jeugd speelde. Anno 2021 zijn dit soort rasvoetballers van een uitstervend ras. Siali kon op de tribune tegenover de hoofdtribune zelfs rekenen op een hele fanschare die elk actie van de buitenspeler met gejuich bejubelde.

Loopvermogen
De 25-jarige begon zijn loopbaan bij Zeeburgia en kwam een jaar geleden via Ter Leede en FC Lisse bij AFC terecht. Zijn voorzet werd door Splinter de Mooij binnengekopt, 1-0. Splinter was eigenlijk de man die achter diepe spits Raily Ignacio opdook. Een speler met loopvermogen en oog voor de vrije ruimte. Ignacio is nog steeds de balvaste spits van weleer. De goalgetter is niet op de brommer, maar wint vaak door het gebruik van zijn imposante lichaam veel duels, ook als hij optisch met een spintachterstand begint. TEC was tot deze speeldag de koploper in de Tweede Divisie. En Hans van de Haar kan met Gino Bosz, die op 6 speelde, verdediger Basil Camara en Anass Aamri over de nodige ervaring beschikken.

Nadat Dilivio Hoffman was neergelegd was het ex-prof Gino Bosz die zijn ploeg voor rust via een strafschop op gelijke hoogte schoot, 1-1.

Keeper
Na de rust voorkwam TEC-keeper Mathijs Swaneveld lange tijd Amsterdamse treffers. Dat zag ook Katwijk-trainer Anthony Correia, die ook assistent is bij Telstar, waar de keepers Trevor Doornbusch en Ronald Koeman junior de afgelopen weken nogal ongelukkig waren. ,,Maar ik kom ook vooral kijken voor AFC-trainer Uli Landvreugd. We hebben veel contact en hij volgt nu al de UEFA Pro-opleiding, voorheen was dat de Cursus Coach Betaald Voetbal, en ik heb me ook opgegeven voor de nieuwe cursus.’’

USA
Correia zag net als Gertjan Tamerus van HFC, dat TEC over een prima doelman beschikt. Tamerus treft volgende TEC als tegenstander en kwam even polshoogte nemen. Beide coaches zagen Mathijs Swaveveld aan het werk. Een keeper die zomaar kwam aanwaaien. Mathijs Swaneveld keepte zes jaar in de jeugd bij Sparta, mocht als tiener zelfs enkele malen met het eerste elftal meetrainen, maar raakte door zijn studie economie in de VS buiten beeld in Nederland. In de VS maakte hij al indruk door zijn keeperswerk bij Virgina Tech. Swaneveld werd door de ACC-conference zelfs uitgeroepen tot een van de beste spelers van de competitie. Bij de SuperDraft, waar profclubs de allerbeste spelers kunnen vastleggen, viel hij toch buiten de boot, waarna hij terugkeerde naar zijn woonplaats Schoonhoven.

Derde man
In Thomas Verhaar en AFC-invaller Cody Klaver trof hij bij de tegenpartij enkele ex-ploeggenoten. Swaneveld is pas 23 jaar maar redde op een hakje-achter-het-standbeen van Ignacio knap met de voeten, heerste in de lucht, piepte niet toen hij in de lucht werd gehinderd en voetbalde mee. De winnende treffer was onhoudbaar. Thomas Verhaar kopte door naar Raily Ignacio die de derde man was in deze vloeiende aanval. AFC kruipt door de zege weer naar de subtop en staat achtste. TEC zakte naar plek drie op de ranglijst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD