maandag, november 29, 2021
HomeClubsAFCREPORTAGE | Ignacio en Tillema pijnigen oude liefde, Rijnsburgse Boys - AFC...

REPORTAGE | Ignacio en Tillema pijnigen oude liefde, Rijnsburgse Boys – AFC 2-3

Raily Ignacio en Joel Tillema, samen ooit goed voor meer dan honderd competitietreffers voor Rijnsburgse Boys, hebben met hun doelpunten van gisterenavond hun oude liefde de das omgedaan. Twee maal kwamen de Uien op voorsprong, maar eerst Ignacio en daarna Tillema wisten in beide gevallen de gelijkmaker te scoren.  Helemaal aan het einde van de wedstrijd kreeg Tillema voor de tweede keer deze avond de kans om Bekkers vanaf elf meter te passeren. Dat deed hij en daarmee dompelde hij RBB in rouw.

Rijnsburgse Boys – AFC zou voor neutraal publiek een heel aantrekkelijk duel zijn geweest. Maar er was geen publiek op het koude sportpark Middelmors en dat was vooral jammer voor de twee teams, die gezien hun spel een sfeervollere entourage verdienden dan ze kregen.

Twee keer de paal.
AFC had in het eerste kwart van de wedstrijd het initiatief en dat leidde ook tot kansen. Zo brak Ignacio al vrij snel door maar stuitte hij bij het afronden op doelman Bekkers. Na 18 minuten een tweede dikke kans voor de Amsterdammers. Tillema raakte de paal en Verhaar kon onvoldoende bij de rebound. Even later was daar ineens de eerste kans van de thuisclub en ook die eindigde op de paal. Het as Jeroen Spruyt die het schot loste en ook hier een rebound die in dit geval niet door Jongeneelen in een treffer kon worden omgezet.

Toch doelpunten.
Na een goed half uurtje voetbal was er dan toch de 1-0. Asante, die zijn basisdebuut bij de thuisclub maakte was weg op links, gaf een voorzet op maat en Jeroen Spruyt kon de bal binnen schieten. Kort daarna had Jeffrey Jongeneelen de 2-0 kunnen maken, maar in vrije positie wilde het met de balaanname niet lukken en werd zijn schietpoging uiteindelijk geblokt. Het tweede doelpunt van de avond viel uiteindelijk aan de overkant nadat AFC een vrije trap snel had genomen en daarmee Ignacio de vrije ruimte in stuurde. Die miste deze keer niet, al had hij daarbij het geluk dat doelman Bekkers in zijn poging de bal uit zijn doelvlak te houden juist de richting van de bal ten gunste van Ignacio veranderde. Met 1-1 ging de rust in, echter dat was met name aan doelman van Zetten van AFC te danken. Hij wist in de extra tijd van de eerste helft een enorme kans van de Bruin uit zijn doel te ranselen.

Weer voorsprong Uien.
Kort na de rust stonden de gastheren weer op voorsprong. Roderick Gielisse was mee opgekomen en nam een afvallende bal direct op de slof, 2-1. Die stand bleef niet heel lang op de borden, omdat Rob Zandbergen even later Splinter de Mooij binnen de 16 tegen de grond werkte. Buitengewoon sneu daarbij was dat het niet alleen een penalty tegen RBB opleverde, maar ook een blessure voor Zandbergen. Exit dus voor de linksback en Joel Tillema die vanaf elf meter de stand weer in evenwicht bracht.

Over en weer kansen
Het vervolg van de wedstrijd leverde beide teams kansjes en soms grote kansen op. Tot die laatste categorie behoorden o.m. schoten van Maatsen (net naast), De Bruin (gestopt van Zetten), Jongeneelen (net voorlangs) en vooral Jeroen Spruyt, die alleen op van Zetten af ging. Die wist de doelpoging voor 3-2 in de 87e minuut te keren. In plaats van 3-2 werd het uiteindelijk 2-3 in de allerlaatste minuut van de extra tijd. Een van links indraaiende hoekschop kon RBB maar niet lekker wegkrijgen. De scrimmage eindigde tenslotte op de arm van Bram de Bruin en scheidsrechter Lorenzo Cairo, die eerst nog even balvoordeel afwachtte wees uiteindelijk voor de tweede maal naar dezelfde stip. En weer was het Tillema die zijn oude liefde pijnigde, 2-3.

Voor zover er al sprake is van concurrentie van v.v. Katwijk dan mag gesteld worden dat de buren uit Rijnsburg daar voorlopig niet meer toe behoren. Dat was de conclusie na de wat zure en onverdiende nederlaag van Rijnsburgse Boys tegen AFC.

Theo Uphus

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS